Demirağlarda yolcu taşıma hizmeti artık özel sektörde!

Demirağlarda yolcu taşıma hizmeti artık özel sektörde!
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii Anonim Şirketi'nin kurulmasına karar verdi. Yeni kurulan firmaya, Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii Anonim Şirketi ismi verildi. TCDD'nin bu yıl sonunda yolcu taşıma hakkı sona eriyor. Bu hizmeti artık özel sektör üstlenecek.

Türkiye raylı sistem araçlarını üretmek için hamlede bulunmaya devam ediyor. Hızlı tren alanında büyük yatırımlarda bulunulmasının ardından Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla TÜRABAŞ kuruldu.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi’nin bağlı ortaklıkları olan Türkiye Vagon Sanayi (TÜVASAŞ), Türkiye Lokomotif Motor Sanayi (TÜLOMSAŞ) ve Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayi (TÜDEMSAŞ)’ın birleştirilmesiyle Türkiye Raylı Sitem Araçları Sanayi Anonim Şirketi (TÜRABAŞ) kurulmuş oldu.

TÜRABAŞ’ın merkezi Ankara’da bulunacak. TÜVASAŞ, TÜLOMSAŞ ve TÜDEMSAŞ’ın tüzel kişilikleri TÜRABAŞ’ın ticaret siciline kaydolduğu anda sona erecek. Üç şirketin birleşmesiyle birlikte tüm hak ve yükümlülükler, taşınır ve taşınmazlar ile personeller TÜRASAŞ’a devrolacak.

HİZMETİ ARTIK ÖZEL SEKTÖR VERECEK!

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün bağlı işletmelerinden Türkiye Vagon Sanayii A.Ş. (TÜVASAŞ), Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii A.Ş. (TÜLOMSAŞ) ve Türkiye Demiryolu Makinaları Raylı Sistem Araçları Sanayii A.Ş.'nin birleştirilmesi suretiyle Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii Anonim Şirketi'nin (TÜRASAŞ) kurulmasına Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile karar verildi.

TÜRASAŞ'ın ilgili olduğu bakanlık Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak belirlendi.

Şirketin faaliyet alanı ve görevleri, organları, sermayesi ve diğer ilgili hususların ana statüsünde belirtildiği ifade edildi.

Birleştirilen üç kamu şirketinin hak ve yükümlülükleri, taşınır ve taşınmazları ve personeli (iptal edilenler hariç) dolu-boş kadro pozisyonları TÜRASAŞ'a devrolunacak.
 
 
 

Seçiniz...