Vatandaş açık açık sordu: ''Elektriği de mi dış güçler yaktı ?''

Güncelleme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kırşehir'in Merkez ilçesindeki esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Çiftçilik yapan ve zirai tarım ürünleri satan bir esnaf, “Bir kuyuya 20 bin lira 25 bin lira fatura geliyor. ‘Dış güçler dış güçler’ dediler. Elektriği de mi dış güçler yaktı yani. En büyük darbeyi çiftçi aldı" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Kırşehir'de Merkez ilçesindeki esnafın sorunlarını dinledi.

Akşener'in pandemi sonrası işlerinin durumunu sorduğu bir esnaf, "İki ay bir işleme girdik ondan sonra yatış o yatış. Halkın da alım gücü sıfır, çok düşük" dedi.

“VERESİYE DEFTERİ KULLANAMIYORUZ”

Bir ayakkabıcı, Akşener’e şunları anlattı:

“4 kişilik bir aile. En ucuz çarşı olduğunu belirttim ben size. Kışlık botunu düşünelim, en küçüğünden. 1000 lira vermesi lazım, bana. 800 ile 1000 lira arasında. Ne yapacak bu insanlar? Veresiye verdiğimizi alamıyoruz. Defter kullanamıyoruz. Kullansak, bugünkü verdiğimiz para bize döndüğünde fiyat artıyor.”

Zirai tarım ürünleri satan bir esnaf ise şunları söyledi:

“Durum sıkıntılı. Üç, dört tane senet defterimiz var. Ağzına kadar dolu. Çiftçi borcunu ödeyemiyor. Yaklaşık 8-10 tane bayimiz var burada. Çifti psikolojisini benim kadar kimse bilemez. Bir kuyuya 20 bin lira, 25 bin lira fatura geliyor. ‘Dış güçler dış güçler’ dediler. Elektriği de mi dış güçler yaktı yani. En büyük darbeyi çiftçi aldı. Türkiye’nin üretimi tarıma dayalı, sanayisi de tarıma dayalı, her taraf tarıma dayalı.”

Zamlardan yakınan bir başka esnaf ise, "Bir aldım mala öbür ay yüzde 10, yüzde 20, yüzde 5 geliyor. Sattığım malı yerine koyamıyoruz" dedi.

ANKA