İnanlar İnşaat’a kayyum talebi

İnanlar İnşaat’a kayyum talebi
Güncelleme:

Geçtiğimiz sene "iflas ettim" diyerek yurtdışına kaçan İnanar İnşaat'ın sahibi Serdar İnan için mağdurlar suç duyurusunda bulundu.

Yurtdışına kaçan İnanlar İnşaat’ın sahibi Serdar İnan hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından şirketin FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ile bağlantıları olduğu iddialarıyla ilgili sürdürülen soruşturmayı mağdur avukatları, şirkete kayyım atanmasını istediler.

Hürriyet gazetesinden Ceylan Sever'in haberine göre mağdur avukatı Penbe Üner Keskin ve Orhan Boran’ın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunduğu suç duyurusu dilekçesinde “İnanlar İnşaat Anonim Şirketi yöneticisi ve sahibi olan Serdar İnan hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar bürosunda FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile şirketin örgüt kontrolünde olup olmadığına ilişkin soruşturma devam ediyor. FETÖ/ PDY Silahlı Terör Örgütü’nün kontrolündeki şirket ortakları emanetçi olarak örgüt içinden seçildi. Ortaklıkları kâğıt üzerinde kaldı. Ortaklık girişlerinde veya hisse devirlerinde para ya da sermaye koymadılar. Hisse devir bedeli olarak emanetçi ortakların hesaplarına yatırılan paralar örgüte verildi." iddiaları da yer aldı.

İnanlar İnşaat’a kayyım atanması istenilen dilekçede, şirket yöneticilerinin vergiden muaf olmak için mal varlığı değerlerini aklama, nitelikli dolandırıcılık suçlarından detaylı araştırılma yapılması da talep edildi.

Hürriyet