Konut satışalrında rekor kırılabilir

Konut satışalrında rekor kırılabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konut kredisi faizlerindeki indirim talebinin ardından konut satışlarında rekor bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Konut alımlarında faiz oranlarını yıllık şöyle 9’a doğru çekiverin. Ya kaybetmezsiniz ya” şeklindeki çıkışının ardından, BDDK’nın büyük bankalarla yaptığı toplantının ilk sonuçları birer birer gelmeye başladı.

Milliyet gazetesinden Duygu Erdoğan'ın haberine göre ilk hamleyi Türkiye’nin en büyük kamu bankası Ziraat Bankası dün sabah saatlerinde aylık faizi yüzde 0.82’ye kadar çekerek yaptı. Halkbank ile Vakıfbank ise faizi yüzde 0.80 seviyesine indirdi. Özel sektör cephesinde Denizbank faizi yüzde 0.89’a çektiğini açıklarken, Şekerbank ile Kuveyt Türk faiz oranını 0.89 yaparken, TEB ise yüzde 0.99 olarak belirledi. Diğer özel bankaların da faizi yüzde 1’in altına çekmesi bekleniyor. Böylece yıllık faiz oranının yüzde 10’un altına çekilmesi sağlanmış oldu. Daha önceki faiz oranları aylık yüzde 1.1’in, yıllık yüzde 12’nin üzerinde seyrediyordu. 

Bu hamleyle birlikte 15 Temmuz’la bıçak gibi kesilen konut satışların hareketlenmesi bekleniyor. Emlak Konut birlikte çalıştığı müteahhitlerle yaptığı anlaşmayla faizi 0.70’e çekerek sektörde bir hareketliliğin başlamasına ön ayak olmuş, GYODER üyesi müteahhitler de bu kampanyaya katılmıştı. Ağustos ayı boyunca geçerli olacak bu kampanyanın bankaların sayesinde süreklilik kazandığını belirten sektör temsilcileri, yıl sonunda yeni bir konut satış rekoru bekliyor.

Milliyet