'Paralel yapı' operasyonunda yeni gelişme

'Paralel yapı' operasyonunda yeni gelişme

Konya'da bir avukat, 'paralel yapı' iddiasıyla havaalanında gözaltına alındı.

Konya’da avukat M.O. paralel yapılanma iddiasıyla dün akşam saat 23.00 sıralarında hava alanında gözaltına alındı.
M.O Oğuz’un Amerika eğitim gören oğlunun mezuniyet törenine gitmek üzere İstanbul'a oradan da Amerikaya'ya giderken göz altına alındığı öğrenildi.

Avukat M.O.'nun merkez Selçuklu İlçesi’nde bulunan hukuk bürosunda polis tarafından arama başlatıldı. Cumhuriyet Savcısı ve Konya Emniyet Müdür Yardımcısı Sadettin Aksoy eşliğinde yapılan aramaya Siber Suçlarla Mücadele, KOM Şube ekipleri katıldı. M.O.'nun bürosundaki bilgisayar kasalarına ve evraklara el konuldu.

Arama sırasında hukuk bürosu yetkilileri, avukat M.O.'nun dün akşam saatlerinde gerekçe gösterilmeden göz altına alındığını iddia ederek, M.O.'nun kendi avukatını seçmesine izin verilmediğini ve Konya Barosu tarafından görevlendirilen bir avukatla görüştürüldüğünü ileri sürdü. Hukuk Bürosu yetkilileri, avukat M.O.'nun yerel basında çıkan kaçarken yakalandığı iddialarında asılsız olduğunu belirterek M.O.'nun Amerika’daki oğlunun mezuniyet törenine gittiğini ve gidiş-dönüş olarak uçak bileti aldığını söyledi. Öte yandan Hukuk Bürosu yetkililerinin gözaltı kararına karşı Sulh Hukuk Mahkemesi’ne itiraz ettiklerini ancak bu itirazın kabul edilmediğini de ifade etti.

Avukat M.O. bir dönem Torku Konyaspor’un basın sözcülüğünü yapmıştı. Ayrıca 2006 yılının ağustos ayında Konya’nın Çumra ilçesi yakınlarında 4 ölümlü trafik kazasına karışan dönemin Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın oğlu Abdullah Unakıtan’ın da avukatlığını yapmıştı.