3 anket şirketinden İstanbul seçimleri için dikkat çeken ifade

3 anket şirketinden İstanbul seçimleri için dikkat çeken ifade
Güncelleme:

Hükümete yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesinin köşe yazarı Abdulkadir Selvi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine 11 gün kala görüştüğü anket firması yöneticilerinden aldığı son bilgileri aktardı.

AK Parti Hükümeti'ne yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesinin, Ankara kulislerinden verdiği ayrıntılarla dikkat çeken ismi Abdulkadir Selvi bugün "Canlı yayın ne kadar etkili olacak?" başlıklı köşe yazısında dikkat çeken bir ayrıntıya yer verdi.

Yazısını kaleme almadan önce önde gelen 3 kamuoyu araştırma şirketinin yöneticileriyle görüştüğünü belirten Abdulkadir Selvi, özellikle başta pazar günü İsmail Küçükkaya moderatörlüğünde yapılacak olan Binali Yıldırım - Ekrem İmamoğlu canlı yayınının ve bundan sonraki tüm seçim çalışmalarının "kararsız seçmeni etkilemeye yönelik olacağını" belirtti.

Genar Başkanı İhsan Aktaş, Konsensus Araştırma Genel Müdürü Murat Sarı ve Optimar Başkanı Hilmi Daşdemir'in görüşlerini alan Selvi yaptığı görüşmeleri şu ifadelerle aktardı:

"İstanbul seçimlerinin sonucunu sandığa gitmeyen 1 milyon 700 bin seçmen belirleyecek. Ancak bu seçmenin bir bölümü yine gitmeyecek. Partiler 24 Haziran’da oy kullanmış ama 31 Mart’ta sandığa gitmemiş olan yüzde 4’lük dilim üzerinde duruyorlar. YSK’nın iptal kararının yüzde 6’lık bir kesimi etkilediği gözleniyor. 31 Mart’ta oy kullananların yüzde 94’ünün ise pozisyonunu koruduğu ifade ediliyor. Küçük küçük belirsizliklerin büyük sonuçlara yol açacağı bir seçime gidiyoruz. O nedenle hiçbir parti bize oy verenler sandığa gidince yine bizi tercih edecek diye beklemesin. Sabit seçmen var ama sonuçları sabit seçmen değil, sebat etmeyen seçmen belirleyecek."

Optimar ve MAK Araştırma son İstanbul seçim anketi sonuçlarını açıkladıOptimar ve MAK Araştırma son İstanbul seçim anketi sonuçlarını açıkladı

Abdulkadir Selvi'nin yazısının tamamı için...