AVM'de suçüstü yakalanan ve telefonundan yüzlerce iğrenç görüntü çıkan tacizci serbest!

AVM'de suçüstü yakalanan ve telefonundan yüzlerce iğrenç görüntü çıkan tacizci serbest!
Güncelleme:

Başkent Ankara'da bulunan bir alışveriş merkezinde yürüyen merdivenlerde avukat bir genç kadının eteğinin altından fotoğraf çekerken suçüstü yakalanan zanlı cep telefonundan yürüyen merdivende çekilmiş yüzlerce kadına ait görüntüler ve çocuklara ait çok sayıda müstehcen video çıkmasına rağmen serbest bırakıldı.

Ankara’nın ünlü alışveriş merkezinde esnafının, bir kişinin kadın müşterilere rahatsızlık verdiği yönünde şikayeti üzerine polis ekipleri takip başlattı. Verilen eşkali takip eden polis, tarife uyan bir kişinin yürüyen merdivenlerde bir kadının etek altı görüntülerini çektiğini tespit etti.

 Suçüstü yakalanan M. K.’nin cep telefonuna el konuldu. Emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edilen M. K., nöbetçi sulh ceza hakimliğince 'konutu terk etmeme' adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Ayrımcılık ve Cinsel Suçlar Bürosu tarafından başlatılan soruşturma kapsamında şüpheliye ait incelenen telefonda yürüyen merdivende çekilmiş yüzlerce kadına ait görüntü bulundu.

Telefonda ayrıca çoğu çocuklara ait çok sayıda müstehcen video olduğu belirlendi. İfadesinde görüntüleri izlemek için indirdiğini kabul eden M. K. hakkında, 'çocukların kullanıldığı müstehcen yayınları ülkeye sokmak ve yaymak' suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

Etek altı görüntülerinin çekilmesi ile ilgili de avukat Ş.M., şikayetçi oldu. ‘Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak’ suçunun uzlaştırmaya tabi olması nedeniyle, dosya ayrılarak uzlaştırma bürosuna gönderildi.

DHA