Cesedin yerini gösteren zanlı: Zorla yaptırdılar

Cesedin yerini gösteren zanlı: Zorla yaptırdılar
Güncelleme:

Konya'da 15 yıl önce kaybolduktan sonra cinayete kurban gittiği ortaya çıkan Necati K.'nin katil zanlıları olan karısı, kayınbiraderi ve akrabasının tutukluluk halinin devamına karar verildi. Cesedin yerini gösteren Kadir K., ''Bana bu iş zorla yaptırıldı. Ben ölen Necati’yi tanımam. Bir husumetim yoktur'' diyerek kendini savundu.

19 Kasım 2005 tarihinde ortadan kaybolan ve annesi Ayşe K.'in kayıp başvurusu yaptığı Necati K.'nin karısı, kayın biraderi ve akrabası tarafından öldürülerek gömüldüğü ortaya çıktı. Gözaltına alındıktan mahkemeye sevk edilen 3 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya maktul Necati K.’nin annesi Ayşe K. ve baba Dede K. bizzat katılırken, tutuklu olarak yargılanan Mustafa Y. (44) ve Kadir B. (42) ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle Tarsus Cezaevinden katıldı. Sebahat B. (47) ise SEGBİS salonuna yoğunluk nedeniyle bağlanamadı. Duruşmada sanık Mustafa Y.’in avukat Semih Varol aracılığı ile ‘samimi itiraf’ başlıklı mektubu göndererek olayın oluş şeklini anlattığı ve duruşmaya bizzat katılmak istediği görüldü.

Sanık Mustafa Y. hakkındaki suçları reddederek, “Tanık beyanlarında aleyhe olan hususları kabul etmiyorum. Biz de çelişkili savunmalardan dolayı maktulün kesin ölümü nedeninin belirlenmesi için dosyanın adli tıp kurumuna gönderilmesini talep ederiz” dedi. İddia makamı Adli Tıp Kurumu raporlarının dosyaya bir yarar sağlamayacağını belirterek talebi reddetti.

Tutuklu sanık Kadir B. ise söz alarak, “Bana bu iş zorla yaptırıldı. Ben ölen Necati’yi tanımam. Bir husumetim yoktur. Mustafa Y.’in beyanlarını kabul etmiyorum. Ben kimseyi tehdit etmedim, yalan söylüyor. Ben huzurunuza gelerek savunma yapmak istiyorum” ifadelerini kullandı. 

Sanık Mustafa Y., “Mahkemenize sunduğum ve avukatım tarafından dosyaya konulan 'samimi itirafım' başlıklı mektubu aynen tekrar ediyorum. Ailem hasta ve bakıma muhtaç durumdadır. Olayla bir ilgim olmadığımdan tahliyemi talep ederim” diye konuştu.

Sanık avukatları ise, söz alarak mütaalayı kabul etmediklerini ve yazılı savunmada bulunmak için süre talep ettiklerini söyledi. Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Mustafa Y., Kadir B. ve Sebahat B.’nin sonraki duruşmada bizzat bulunmaları için bulundukları ceza infaz kurumuna müzekkere yazılmasını belirterek, ağırlaştırılmış müebbet istemiyle tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

OLAY 

19 Kasım 2005 tarihinde Necati K.'ten haber alamayan anne Ayşe K., oğlu için polise kayıp başvurusunda bulundu. Olayın ardından inceleme yapan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Necati K.’in eski eş Sebahat B., kayınbiraderi Mustafa Y. ve Sebahat B.'nin ilk eşinin yeğeni Kadir B.’ın boğarak öldürdükten sonra Bozkır’ın Taşbaşı Mahallesi’ne götürerek gömdüğünü belirlemiş ve zanlıları gözaltına almıştı. Olayın ardından Kadir B., cesedi gömdükleri yeri savcıya göstermiş ve kepçe yardımıyla kazılan yerde Necati B.’ye ait kemik, yüzük ve eşyalar çıkmıştı. Tutuklanarak cezaevine gönderilen zanlıların cinayeti, Necati K.’nin Sebahat B. üzerine verdiği tarlaları geri vermemek için işlediği iddia edilmişti.

İHA