Cinsel istismardan suçlu bulunan şeyhe iyi hal indirimli ceza

Cinsel istismardan suçlu bulunan şeyhe iyi hal indirimli ceza
Güncelleme:

Uşşaki tarikatının lideri Eyyüp Fatih Şağban'ın, müridinin çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılandığı davada karar çıktı. İyi hal indirimi uygulanan sanığa verilen 10 yıl 5 ay hapis cezası istinaf mahkemesince onandı. Karar Yargıtay tarafından onanırsa 5,5 yıl sonra tahliye edilecek.

Gerçek adı Eyyüp Fatih Şağban olan Uşşaki Şeyhi Fatih Nurullah, müridinin 12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismar suçundan tutuklanmıştı. Mağdur kız çocuğu, sapık şeyhin kirli yüzünü mahkemede tek tek anlattı. Fatih Nurullah'ın kendisini ‘Rüyamda melekler seni benimle nikahladı’ diyerek kandırdığını söyledi. Şeyh, 10 yaşında başka bir kızı da istismar etmekle suçlandı.

Yargıtay da onarsa 5.5 yıl sonra tahliye olacak

23 Haziran'da Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Şağban'ı 10 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırdı. Şağban'ın cezasında 6'da 1 oranında 'iyi hal' indirimi uygulandı. Karar istinafa taşınırken, İstinaf'tan sapık şeyhe kötü haber geldi. İstinaf, yerel mahkemenin 'iyi hal indirimli' cezasını onadı. Şağban'ın kararı Yargıtay'da da onanırsa Şağban 5.5 yıl hapis yattıktan sonra tahliye edilecek. 

Ne olmuştu?

Sakarya'nın Akyazı ilçesine bağlı Kuzuluk Mahallesi'nde yaşayan ve Uşşaki tarikatı lideri olduğu ileri sürülen Fatih Nurullah, 12 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Olaydan sonra Nurullah ile mağdur çocuğun babası arasında gerçekleşen görüşmenin kaydı sosyal medya üzerinden kamuoyuna yansımıştı.

Ses kaydında Fatih Nurullah, çocuğa yaptığı istismarı itiraf etmiş ve olayın duyulmaması için babayı ikna etmeye çalışmıştı.

Kızın babası F.A., Fatih Nurullah'tan şikayetçi olunca tarikat üyelerinin saldırısına uğramıştı.

Independent Türkçe