FETÖ’cü kocasından ''gıyabında'' boşandı

FETÖ’cü kocasından ''gıyabında'' boşandı
Güncelleme:

Antalya'da çok dikkat çeken bir boşanma davası görüldü. Eşi FETÖ'den aranan bir kadın mahkemeye açtığı boşanma davasında, eşinden gıyabında boşandı.

Antalya’da ikamet eden Sabahat Nur Y. (42), 22 Mayıs 2004 tarihinde mutlu bir yuva hayaliyle Sadık Y. (44) ile dünyaevine girdi. Çift, 2008 yılında anne-baba olmanın mutluluğunu yaşarken, evlatları Mehmet S’yi kucaklarına aldılar. 

Ancak çiftin arası ilerleyen günlerde siyasi görüş ayrılıkları nedeniyle bozulmaya başladı. İddialara göre Sadık Y., bir süre sonra eşi Sabahat Nur Y.’e hakaretler etmeye başladı. 

"DAVAM HER ŞEYİN ÜSTÜNDE"

Çiftin arasındaki görüş ayrılıkları derinleştikçe Sadık Y., daha da saldırganlaşmaya ve eşine fiziksel şiddet uygulamaya başladı. Her seçim sonrası yaşadığı gerginlikleri eşi ve evine yansıtan Y., 17-25 Aralık operasyonundan sonra adeta çılgına dönerken, bu kez eşinin boğazına sarıldı. “Davam her şeyin üstünde, gerekirse eşimi ve çocuğumu bile davam uğruna harcarım” diye bağırdığı öne sürülen Yanarateş ile eşi Sabahat Nur Y.arasındaki bağlar, FETÖ’nün başarısız 15 Temmuz darbe girişiminden sonra tamamen koptu. 

Milliyet'ten Mert İnan'ın haberine göre, eşinin FETÖ’cü olduğunu anlayan Sabahat Nur Y., 19 Ağustos 2016 tarihinde boşanma davası açtı. Kendisi ve oğlu için 2 milyon liralık tedbir nafakası talep eden Sabahat Nur Y., 3 Kasım 2017 tarihli duruşmada ise maddi-manevi tazminat, ziynet eşyaları hakkının saklı tutulması kaydıyla, davasını sadece boşanma, velayet, kendisi ve çocuğu için nafaka davası olarak daraltığını belirterek, davanın kabulüne karar verilmesini talep etti. Çiftin boşanma davası geçtiğimiz 13 Temmuz’da Antalya 1. Aile Mahkemesi’nde sonuçlanırken, Nur Y., FETÖ firarisi eşinden boşandı. Mahkeme tarafından verilen kararda, çiftin çocukları Mehmet S’nin velayetinin anneye verilmesine hükmedildi. Mahkeme kararında, Sadık Y.’in 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ortadan kaybolduğu, evlilik sürecinde eşini toplum içinde azarladığı ve eşine, “kafasız, beyinsiz” gibi sözler söylediği, çiftin evlerinden süreli kavga ve tartışma seslerinin geldiği, Sabahat Nur Y.’in bu tartışmalar sırasında ağladığı ifadelerine yer verildi.  

Milliyet