Hain Öcalan kardeşlerin TRT ve AA şovu ''ifade özgürlüğü'' sayıldı

Hain Öcalan kardeşlerin TRT ve AA şovu ''ifade özgürlüğü'' sayıldı
Güncelleme:

Bir önceki yerel seçimlerde TRT ekranlarına çıkarılan eli kanlı bölücü terör örgütü PKK'nın bebek katili elebaşısı Abdullah Öcalan'ın hakkında kırmızı bültenle arama kararı olan kardeşi Osman Öcalan'ın TRT ekranlarına çıkarılması ve Öcalan'ın mektubunun Anadolu Ajansı tarafından yayınlanması ifade özgürlüğü sayıldı.

Hafta sonunda Irak'ın kuzeyinde şehit düşen 9 evladına ağlarken eli kanlı bölücü terör örgütü PKK'nın elebaşısı Abdullah Öcalan ile kırmızı bültenle aranan kardeşi Osman Öcalan hakkında gelen savcılık kararı şok etkisi yarattı.

Hakkında kırmızı bülten bulunan PKK’nın kurucu lideri Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan’ın 2019 seçimleri öncesinde TRT’ye çıkarılması ve yine seçimden günler önce devletin resmi haber ajansı Anadolu Ajansı’nda Öcalan’ın mektubunun servis edilmesi sonrası iki kurum hakkında yapılan şikayeti Ankara Cumhuriyet Savcılığı ‘ifade özgürlüğü’ olarak tanımladı.

Seçim öncesi skandalı olarak tarihe geçmişti

31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Ekrem İmamoğlu’nun zaferle çıkmasının ardından Yüksek Seçim Kurulu (YSK), ‘usulsüzlük’ iddiaları bulunduğunu belirterek seçimlerin yenilenmesine karar vermişti. 23 Haziran 2019 tarihinde yapılacak tekrar seçimi öncesinde, PKK’nın kurucusu Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan’ın TRT Kurdi’ye çıkması büyük bir tepki görmüştü.

Hakkında kırmızı bülten çıkarılan ve yakalama kararı bulunan Öcalan’ın kamu yayıncısı TRT’de açıklamalarda bulunmasına muhalefet “Terörün propagandası” şeklinde yanıt verirken, seçimlere üç gün kala Doç. Dr. Ali Kemal Özcan’ın İmralı ziyareti sonrasında Öcalan’ın mektubunun Anadolu Ajansı tarafından kamuoyuna servis edilmesi de büyük yankı uyandırmıştı.

Öcalan’ın söz konusu açıklamalarda, yerel seçimlerde Kürt halkının taraf olmaması ve Ekrem İmamoğlu’na oy atmaması yönündeki çağrısı, muhalefet cephesinden “İktidarın seçimi kazanmak için terör propagandasına göz yumması” şeklinde eleştirilere neden olurken, Ankara Cumhuriyet Savcılığı, TRT ve Anadolu Ajansı hakkında yapılan şikayetleri karara bağladı.

Savcılık "ifade özgürlükleri var" dedi

Halk TV’de yer alan habere göre; Savcılık, şikayete ilişkin konu hakkında soruşturmaya yer olmadığını belirtirken, Osman Öcalan’ın TRT’ye çıkarılması ve Abdullah Öcalan’ın mektubunun Anadolu Ajansı’ndan servis edilmesinin, Öcalanlar’ın ifade özgürlüğü ve basının haber verme özgürlüğü kapsamında kaldığını söyleyerek AA ve TRT’nin yaptıklarının basın özgürlüğü olduğunu belirtti.

HalkTV