Hakkari'de 6 asker yaralandı

Hakkari'de 6 asker yaralandı

Hakkari'de mayına basan asker yaralanırken, PKK'lı teröristlerin saldırısında da 5 asker yaralandı.

Hakkari'nin Çukurca ile Yüksekova ilçeleri arasında bulunan Hisar Dağı bölgesindeki operasyon sırasında mayına basan 1 asker yaralandı. Aynı bölgede PKK'lı teröristler tarafından yapılan havan saldırısında ise 5 asker yaralandı.

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristlere yönelik sürdürülen operasyonlar aralıksız sürüyor. Bugün öğlen saatlerinde Çukurca'nın doğusu ile Yüksekova arasındaki Hisar Dağı bölgesinde operasyonda olan güvenlik güçleri arasında bulunan bir asker, mayına basarak yaralandı. Ayın bölgede bulunan askerlere PKK'lı teröristler, Kuzey Irak tarafından havanla saldırdı. Saldırıda 5 asker yaralandı. Yaralı askerler helikopterle Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bölgede operasyonlar genişletilerek sürdürülüyor.

Öte yandan Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi Umurlu, Gediktepe ve Kamışlı üs bölgelerine PKK'lı teröristler uzun namlulu silah ve havanla saldırı düzenledi. Üs bölgesindeki askerlerin karşılık vermesi üzerine çatışma yaşandı. Çatışmada ölü ya da yaralı olup olmadığı hakkında bilgi verilmedi.

DHA