Hasta yakınları acil serviste dehşet saçtı

Güncelleme:

Gaziantep'te, yüksek ateş şikayetiyle hastaneye getirilen çocuğun yakınları damar yolunun geç açıldığı gerekçesiyle acilde görevli doktora demirle saldırdı. Başından yaralanan doktorun hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Olay, gece saatlerinde kentteki özel bir hastanenin acil servisinde meydana geldi. İddiaya göre, yüksek ateş şikayeti ile hastaneye getirilen bir çocuğa damar yolu açılmak istendi. Çocuğun damar yolunun geç açılması gerekçesiyle yakınları acilde görevli doktor E.B.’ye hakaretler ederek saldırdı. Hastane içinde başlayan gerginlik acil servisin bahçesine kadar taştı. Demir sopa ve kemerlerle yapılan saldırıda B. ve hastanenin gece müdürü A.S.S. ile güvenlik görevlisi G.H.Y. yaralandı.

Demir sopa ile başına vurulan E.B., ağır yaralanarak, Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi. Yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan doktorun hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

DAMAR YOLU AÇILAMADI DİYE

Hastanenin gece müdürü A.S.S., yüksek ateş şikayetiyle hastaneye getirilen çocuğun babası ve yakınları tarafından saldırıya uğradıklarını söyledi. Saldırının hedefi olan doktorun başından çok sayıda darbe aldığını ve yoğun bakıma sevk edildiğini söyleyen S., "Saat 23.00 sıralarında hastanemize yüksek ateş şikayetiyle bir çocuk hasta getirildi. Yüksek ateş gerekçesiyle damar yolu açılamadı. Yüksek ateşlerde damar yolu açılamayabilir. Bunun üzerine yakınları sinirlendi ve hastane içinde arbede çıkardılar. Güvenlik personelimizle birlikte biz hasta yakınlarını sakinleştirip dışarıya çıkarmaya çalıştık. Bu sırada çocuk hastanın müdahalesi yapılmaya devam edildi. Bu sırada çocuğun babası telefonla birilerini aramış ve dışarı çıktığımızda çok ağır hakaret ve küfürler edildi. Doktorumuza, bana ve güvenlik görevlisine saldırdılar. Doktorumuzun başında 15 dikiş var. Kusma ve beyin travması şikayetiyle üniversite hastanesine götürdük. Yoğun bakım gerektiği için sevk verildi. Gerekli mercilere şikayette bulunduk. Şahısların anne ve babası yaşlı olduğu için kaçamadı onlar polis tarafından gözaltına alındı ancak diğerleri kaçtı ve polisin araştırması sürüyor" dedi.

SALDIRI ANI KAMERADA

Öte yandan saldırı anı ise güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde; hasta yakınlarının kalabalık bir grup ile hastane bahçesinde doktora saldırdığı anlar yer aldı. 

Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor. 

Hasta yakınları acil serviste dehşet saçtı - Resim : 1

DHA