Kaymakamın aracına bombalı saldırı

Güncelleme:

Siirt'in Baykan ilçesi Kaymakamı Mehmet Kocabey'in aracına bombalı saldırı düzenlendi.

Siirt' in Baykan ilçesi Kaymakamı ve aynı zamanda belediye Başkan vekili olan Mehmet Kocabey'in makam otomobilinin geçişi sırasında el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Saldırıda herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

Siirt'te teröristler Baykan Kaymakamı Mehmet Kocabey'e yönelik el yapımı patlayıcıyla saldırı düzenlendi. Kocabey, saldırıdan yara almadan kurtuldu. Kaymakam Kocabey sabah saatlerinde Yarımca Jandarma Karakolu'nu ziyaret etti.

Kaymakamın aracına bombalı saldırı - Resim : 1

Kocabey'in makam otomobilinin geçişi sırasında teröristler yol kenarına tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirdi. Saldırıda herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

Kocabey, bir süre önce ilçe belediyesine kayyum olarak görevlendirilmişti. Saldırının ardından bölgede operasyon başlatıldı.

Kaymakamın aracına bombalı saldırı - Resim : 2

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU'DAN AÇIKLAMA

Saldırıya ilişkin soruları yanıtlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kaymakamımızın sağlık durumu iyi. Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Kendisiyle sabah saatlerinde konuştuk. Sağlığı yerinde. Valimiz de yanıbaşında. Allah'a çok şükürler olsun. Terör örgütüne karşı yürütülen bubüyük mücadelede hem sabrımızı zorlamaya hem de ortaya koymuş olduğumuz bu kararlılığı etkilemeye çılaşacaklardır. Ne kararlılığımızda ne de sabrımızda herhangi bir farklılık sözkonusu olacaktır. 20 Haziran'da Hakkari'de çok iyi yetişmiş bir vatan evladını kaybetmiştik. Murat Üçöz yüzbaşımız. Jandarma komondomuz fail olan iki kişiyi etkisiz hale getirdi. Yüzbaşımızın da kanı yerde kalmadı. Biz büyük bir millet ve büyük bir devletiz. Bu olayda da faillerle ilgili gerekli aramalar yapılıyor. Gereği yerine getirilecektir" diye konuştu.

Seçiniz...