Özak Tekstil işçilerine TOMA'lı müdahale: Çok sayıda gözaltı var

Güncelleme:

Hak İş'e bağlı Öz İplik İş Sendikası'ndan istifa edip BİRTEK SEN'e üye olukları için baskı ve mobbinge maruz bırakıldıklarını iddia eden Özak Tekstil işçilerinin eylemine jandarma müdahale etti. Çıkan olaylarda 100'e yakın işçi gözaltına alındı.

Şanlırufa Organize Sanayi Bölgesi'nde ulunan Özak Tekstil’de sendikal baskılara karşı direnişe geçen işçilere müdahale eden jandarma yaklaşık 100 işçiyi ve 2 sendika yöneticisini gözaltına aldı.

Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK SEN), sosyal medya hesabından jandarma müdahalesine ilişkin paylaşım yapıldı.

Sendikanın paylaşımında, Özak Tekstil işçilerinin bu sabah saatlerinde bir kez daha jandarma saldırısı ile karşı karşıya kaldığı belirtildi.

Jandarma müdahalesinde çok sayıda işçi ve 2 sendika yöneticisinin gözaltına alındığı ifade edilen açıklamada, "İşçilere TOMA'yla tazyikli su sıkılıyor, jopla müdahale ediliyor. İşçiler dağılmıyor" denildi.

Paylaşımın devamında şunlara yer verildi:

"Yüzlerce işçiye göz göre zulüm yapılıyor. Bu zulme sessiz kalmayın! İşçilerin üstüne çöküp hak mücadelemizi sindirmeye çalışıyorlar. İşçilerin sesini kesmeye çalışanlara karşı her yeri Özak direnişi alanına çevirelim! Urfa halkına çağrımızdır! Özak işçilerine sahip çıkın!"