PKK'nın karargahları bir bir vuruluyor !

PKK'nın karargahları bir bir vuruluyor !

Mardin'in Nusaybin ve Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde operasyonlar hız kesmeden devam ediyor.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristlere yönelik başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İlçede teröristlerin barındığı bölgeler asker ve polis ekipleri tarafından sürdürülen müşterek operasyonlarla kuşatılırken, teröristlerin karargah olarak kullandıkları bölgeler ağır makineli silahlarla vuruluyor.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 14 Mart günü ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyonlar sürüyor. İlçede yasağın devam ettiği mahallelerde teröristler tarafından kazılan hendek, kurulan barikat ve döşenen patlayıcılar teker teker temizleniyor. Aralıksız devam eden operasyonlara katılan asker ve polis ekipleri teröristler tarafından kurulan tuzaklara karşı duyarlı bir şekilde ilerlerken, teröristlerin karargah olarak kullandıkları bölgeler ise ağır makineli silahlarla vuruluyor.

Operasyonların tüm hızıyla devam ettiği ilçede fırsatını bulan vatandaşlar da yanlarına alabildikleri malzemelerle ilçeyi terk ediyor.

YÜKSEKOVA'DA YOĞUN ÇATIŞMA

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması, PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için 13 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan 'Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Müşterek Operasyonu' tüm hızıyla sürüyor.

En yoğun çatışmalar ise Yeşildere ve Dize mahallelerinde yaşanıyor.

PKK'lı teröristlerin kurdukları hendek ve bombalı tuzakların bulunduğu bölgelere gece boyunca yapılan top atışları Sabah saatlerinde de sürdürüldü.

Temizlik harekatı yapmak için zırhlı araçlarla girilen Dize, Kışla, Mezarlık, Orman, Kaniheyder, Cumhuriyet, Göngür ve Esentepe mahallelerinde ise yoğun silah ve çatışma sesleri duyuluyor.

Bu arada, birçok mahalleden dumanlar yükseliyor.

Genelkurmay Başkanlığı'nın dünkü açıklamalarına göre, 145 PKK'lının etkisiz hale getirildiği, 219 el yapımı patlayıcının imha edildiği Yüksekova'da, dün Kamışlı karakolundan Onbaşılar köyü civarına top atışlarının yapıldığı görüldü.

PKK'lıların bölgeden kaçmalarını önlenmesi için stratejik noktalara yapılan asker ve polis takviyeleri ise sürüyor.