Zorla nişanlanmıştı... 16 yaşındaki genç kızı katletti!

Güncelleme:

Güne kadın cinayetiyle başlayan Türkiye'den bir başka kadın cinayeti haberi daha! Giresun'da 16 yaşındaki genç kız ailesinin zoruyla nişanlandığı öğrenilen kişi tarafından boğazı kesilerek katledildi.

Giresun'da 21 yaşındaki Hüseyin G., ailesinin zoruyla kendisiyle nişanlanan 16 yaşındaki Sıla Ş.'yi bıçakla boğazını keserek öldürdü. Polis ekipleri, kaçan Hüseyin G.'yi il dışına çıkmak için gittiği havalimanında yakaladı.

Sabah saatlerinde Erikliman köyünde babaannesine ait evde kalan 16 yaşındaki Sıla Ş., bir süre önce ailesinin nişanlandırdığı Hüseyin G. ile bilinmeyen nedenle tartıştı.

BOĞAZINI KESİP KAÇTI

Hüseyin G., yanında getirdiği bıçakla Sıla Ş.'ün boğazını kesti. Küçük kız, kanlar içinde kalırken, Hüseyin G. ise evden kaçtı. Aile fertlerinin olmadığı evde işitme ve konuşma engelli babaanne, durumu komşularına ifade edip, yardım istedi. Çevredekilerin ihbarı üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekibinin yaptığı kontrolde Sıla Ş.'ün hayatını kaybettiği belirlendi. Sıla Ş.'ün cansız bedeni, savcılık incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Hüseyin G. ise il dışına çıkmak için gittiği Ordu- Giresun Havalimanı'nda polis ekiplerince yakalandı. Giresun İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekiplerine teslim edilen Hüseyin G.'in sorgusu sürüyor.

NİŞAN BOZULUNCA KORUMAYA ALINMIŞ

Sıla Ş.’nin (16), nişanın bozulması üzerine G.’den ölüm tehdidi aldığı gerekçesiyle bir süre devlet korumasına alınarak yurda yerleştirildiği, 2 hafta önce felç geçiren babaannesine refakat etmesi için ailesinin talebi üzerine eve geri döndüğü ortaya çıktı. İkilinin geçen yıl internet ortamında tanıştığı, aileler arasında yapılan nişanın 3 ay önce bozulması üzerine Hüseyin Can G.’nin barışmak için dün Ankara’dan Giresun’a geldiği de öğrenildi. Kendisiyle barışmak istemeyen genç kıza son haftalarda ölüm tehditlerini sürdürdüğü de öne sürülen şüpheli G.’nin emniyetteki sorgusu sürüyor.

Öte yandan polis ekipleri, olay yerinden kaçan Hüseyin Can G.’nin il dışına çıkmak için havalimanına kendisini götüren taksi sürücüsünün de ifadesine başvurdu.

VALİ ÜNLÜ: SÜRECİ HASSASİYETLE TAKİP EDİYORUZ

Giresun Valisi Enver Ünlü de Twitter'daki hesabından yaptığı paylaşımda “Bugün bir cani tarafından hayattan koparılan Sıla kızımızı kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Cinayet zanlısı kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı, süreci hassasiyetle takip ediyoruz. Evladımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum” dedi.