Adalet Sarayı'nı tahtakurusu bastı !

Adalet Sarayı'nı tahtakurusu bastı !

İstanbul Adalet Sarayı'nı tahtakuruları basınca dosyalar böyle karıştı.

Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı koridorlarını ve dava dosyalarının bulunduğu odaları tahtakuruları bastı.

Dava dosyalarının bulunduğu bölümler tahtakurularına karşı ilaçlanınca da ortaya bu görüntü çıktı. İlaçlama nedeniyle boş depolara gelişi güzel atılan dava dosyaları birbirine girdi. Oluşan bu manzaradan ise en çok avukatlar ve dava takip memurları etkilendi.

Adliye depo ve arşivlerini tahtakurularının bastığını iddia eden avukatlar bu nedenle yapılan ilaçlamadan dolayı mağdur olduklarını belirtiyor. Arşivlerde bulunan dava dosyalarının ilaçlamadan önce başka yerlere gelişi güzel atıldığını iddia eden avukatlar “dava takip memurları ile birlikte saatlerce dosya arıyoruz” diyor.

İCRA DOSYALARI

Derdest dava dosyalarının arasında kendi dosyasını arayan bir avukat “dosyaları bulmak mümkün olmuyor. Bulunmadan da haliyle İcra Müdürlüğü taleplerimizi yerine getirmiyor. Hak mağduriyeti yaşıyoruz” diyor. Bir başka avukat ise “Avrupa’nın en büyük adliyesi diye övünüyorlar. Dosya görevlisi var ama haftada bir gün inerim dediği için iş başa düşüyor ve avukat katipleri iniyor dosya aramaya. Arada bir de su basıyor. Adliyede ortam böyle maalesef herkes biliyor ama umursayan yok” diyor.

ADLİYENİN İSMİ DEĞİŞMİŞTİ

İstanbul Adalet Sarayı’na, makam odasında rehin alınan ve ardından şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın adı verilmişti.