AFAD'ın ''denize sıfır'' çadırkenti tepki çekti

AFAD'ın ''denize sıfır'' çadırkenti tepki çekti
Güncelleme:

Hatay'da 3 dakika arayla meydana gelen 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremler sonrasında "Sahil şeridinden uzak durun" uyarısında bulunan AFAD'ın depremzedeler için kurduğu çadırkentin konumu sosyal medyada gündem oldu.

Hatay'da akşam saatlerinde 6.4'lük bir deprem meydana geldi. 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.4'lük depremlerle büyük hasar alan Hatay'da vatandaşlar büyük korku yaşadı.

Yaşanan depremin ardından bu kez de Samandağ ilçesinde ise 5.8 büyüklüğünde deprem yaşandı. Kısa süre arayla yaşanan depremler, vatandaşları sokağa döktü. Büyük panik yaşayan depremzedeler, çevredeki güvenli bölgelere kaçmaya çalıştı.  

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Hatay’daki 6,4 ve 5,8 büyüklüklerindeki depremlerin ardından deniz seviyesinde yükselme riskine karşı sahil şeridinden uzak durulması uyarısında bulundu.

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Hatay'da meydana gelen depremler sonrasında ilgili ekiplerimiz teyakkuz halinde olup gelen ihbarlara hızla müdahale edilmektedir. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Vatandaşlarımızın deniz seviyesinden 50 santimetreye kadar yükselme riskine karşı tedbir amacıyla sahil şeridinden uzak durmaları önem arz etmektedir." denildi.

AFAD, daha sonra yaptığı açıklamada “Hatay’daki depremlerin ardından Kandilli Rasathanesi'nin uyarısıyla tedbir amaçlı verilen deniz seviyesi yükseltisine yönelik uyarı, değerlendirmeler sonucunda kaldırılmıştır” duyurusunu yaptı.

Ancak AFAD’ın Hatay’da sahil şeridinde depremzedeler için kurduğu çadırkent fotoğrafları sosyal medyada tepki çekti.

Reuters haber ajansının foto muhabiri Ümit Bektaş AFAD’ın sahil şeridi uyarısının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, "Yorum yapmıyorum" dedi.