AK Parti'nin ''torbası''ndan ''çift maaş'' çıktı

AK Parti'nin ''torbası''ndan ''çift maaş'' çıktı
Güncelleme:

AK Partili vekillerin imzasıyla TBMM’ye gelen ve “Elektrik faturalarındaki TRT payı kaldırılıyor” diye duyurulan torba kanundan Maarif Vakfı ve Kızılay gibi kuruluşların emekli üyelerine “çift maaş hakkı” düzenlemesi çıktı.

Elektrik faturalarındaki TRT payını kaldırma vurgusuyla TBMM Başkanlığı’na 38 maddelik torba kanun teklifi sunan AK Parti TRT ve Kızılay'da görevli emeklilere çift maaş hakkı tanımaya hazırlanıyor.

Birgün gazetesinden Hüseyin Şimşek'in haberine göre torba kanun teklifiyle birlikte 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’na, "Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı alanlardan Türkiye Maarif Vakfı, Yunus Emre Vakfı, Türkiye Kızılay Demeği, Yeşilay Cemiyeti ve Yeşilay Vakfında görev alanların bu aylıkları kesilmez" hükmü eklenecek. Teklifle, bu ifadelerin yanında diğer ayrıcalıklar da aynı kanuna eklenmek isteniyor. Ayrıca bu kuruluşlar, kamunun sağladığı her türlü prim, teşvik, destek ve indirimlerden yararlanabilecek.

Teklif yasalaşırsa Maarif Vakfı, Yunus Emre Vakfı, Türk Kızılay Demeği ve Yeşilay Cemiyeti’nin Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan borçları da silinecek. Torba teklifte, çevre katliamına yol açabilecek düzenlemeler de yer aldı.

 

 

Birgün