Ankara'ya bomba gibi düştü: Bakanlık'ta FETÖ iddiası!

Ankara'ya bomba gibi düştü: Bakanlık'ta FETÖ iddiası!
Güncelleme:

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu Savcılığı’nın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndaki üst düzey iki yönetici için harekete geçtiği gündeme geldi.

Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu Savcılığı’nın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Personel Daire Başkanlığı'na şu yazıyı gönderdiğini yadı.

Erkin şunları kaleme aldı:
“… FETÖ/PYD üyesi olduğu yönünde ihbar edilen aşağıda kimlik bilgileri bulunan şahısların bakanlığınız bünyesinde görev yapıp yapmadıkları… Hangi birimde, hangi unvanla çalıştıkları… Kurumunuza bildirdikleri telefon numarası ile şahısların kimlik bilgilerinin bildirilmesi… Ayrıca haklarında bakanlığınızca bu yönde bir idari soruşturma yapılıp yapılmadığı… Şahısların terör örgütü ile bağlantısına dair bilgi ve belge bulunup, bulunmadığı… Varsa ilgili evrakların Cumhuriyet Başsavcılığımıza gönderilmesi rica olunur…”

 

“Soruşturulan iki isim Çevre Bakanlığı'nda üst düzey iki yönetici… İsimlerini yazmıyorum…” diyen Aytunç Erkin, “Çünkü… Daha kimsenin ifadesi alınmamış! Ya da alınanamış! Sadece merak ediyorum: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, iki üst düzey yöneticisiyle ilgili başsavcılığa bir yanıt gönderdi mi? İki üst düzey yöneticinin telefonlarında ByLock mu var?” diye sordu.

İşte o yazı…

5 Mart 2020… Cumhuriyet yazarı ve OdaTv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve gazeteci Hülya Kılınç tutuklandı… Libya'da şehit düşen MİT mensubu haberle ilgili gözaltına alınmışlardı.


Aynı gün…

 

5 Mart 2020…

Manisa Jandarma İl Komutanlığı'na saat 12:40'ta ‘isimsiz ihbar mektubu' gönderilir… Mektupta şu bilgiler yer alır: “… https://odatv4.com/o-haber-nasil-yapildi-05032044.html linkinden bugün Odatv'de yayınlanan O Haber NASIL YAPILDI başlıklı haberin çıktısının bu şikayetime eklenmesini talep ederim. Bahse konu bu haberde gazeteci Hülya Kılınç'ın savcılık ve mahkeme ifadesinin de içeriği mevcuttur. Haberi Barış Terkoğlu'na değil, Barış Pehlivan'a ilettiğini…”

Ayrıntılarını bugün cezaevinde olan OdaTv yazarı Müyesser Yıldız yazdı.

Çarpıcı bilgi ise şu: Üst yazılarda ihbarın tarihi 5 Mart, saati de 12:40 olarak belirtilmişti ya, tutanağın altındaki tarih ve saat ne biliyor musunuz? 3 Mart 2020, saat 20:15… Yani MİT şehidinin haberinin yayınlandığı günün akşamı.

 

Devam edelim…

20 Eylül 2019…

Aytunç Erkin'le ilgili yani benimle ilgili yine Manisa İl Jandarma'ya ‘isimsiz ihbar mektubu' gönderilir… Soruşturma, Manisa İl Emniyet Müdürlüğü'nce 12029699-33598-(62307)-2020/5 sayılı, tahkikat evrakı konulu yazının İSİMSİZ bir ihbar mektubuna dayanılarak Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'na intikal ettirilmesi ile açıldı. ‘Kamuya hakaret' ile suçlandığım 20 Eylül 2019 günlü yazımda, yargı camiası içerisinde FETÖ'nün etkin olduğu dönemdeki seçimleri ele alarak, 2014 yılındaki HSK seçimlerinde FETÖ'cü adaylara oy verenlerin rakamsal analizi vardı. Bu analizi de emekli Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok yapmıştı! Yani ben yazımda değil hakaret bir yorum bile yapmamıştım… Buna rağmen… İsimsiz ihbar mektubuyla hakkımda soruşturma başladı… Manisa Savcılığı, İstanbul'a gelen dosya bana ‘ulaşmadığı' için hakkımda ‘yakalama kararı' çıkarmak istedi… Neyse ki Manisa 2. Sulh Ceza Mahkemesi talebi reddetti… Ancak… Şüpheli olarak ifade verdim…

Bu iki örneği neden mi verdim?

ANKARA BAŞSAVCILIĞI SORDU AMA…

Tarih 14 Mayıs 2019…

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu Savcılığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Personel Daire Başkanlığı'na şu yazıyı gönderir: “… FETÖ/PYD üyesi olduğu yönünde ihbar edilen aşağıda kimlik bilgileri bulunan şahısların bakanlığınız bünyesinde görev yapıp yapmadıkları… Hangi birimde, hangi unvanla çalıştıkları… Kurumunuza bildirdikleri telefon numarası ile şahısların kimlik bilgilerinin bildirilmesi… Ayrıca haklarında bakanlığınızca bu yönde bir idari soruşturma yapılıp yapılmadığı… Şahısların terör örgütü ile bağlantısına dair bilgi ve belge bulunup, bulunmadığı… Varsa ilgili evrakların Cumhuriyet Başsavcılığımıza gönderilmesi rica olunur…”

Soruşturulan iki isim Çevre Bakanlığı'nda üst düzey iki yönetici… İsimlerini yazmıyorum…

Çünkü… Daha kimsenin ifadesi alınmamış! Ya da alınanamış!

Sadece merak ediyorum:

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, iki üst düzey yöneticisiyle ilgili başsavcılığa bir yanıt gönderdi mi?

İki üst düzey yöneticinin telefonlarında ByLock mu var?

SORU ŞU: Barış Pehlivan, Aytunç Erkin gibi isimler söz konusu olunca aynı gün harekete geçenler bu konuda ne yaptı?
 

Aytunç Erkin'in yazısının tamamı için...