Avrupalı teröristler turist gibi gelip PKK'ya katılıyuor

Avrupalı teröristler turist gibi gelip PKK'ya katılıyuor
Güncelleme:

Yurt içinde darbe üstüne darbe yiyen PKK terör örgütünün Türkiye’den dağ kadrosu için bulamadığı elemanı yurtdışından getirttiği ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni savunma doktrini ile yurtiçinde ve yurtdışında tüm terör örgütlerine karşı etkin mücadeleye başlanmasının ardından, PKK’nın dağ kadrosunu Türkiye ve Suriye’den yenileyemediği için Avrupa’dan terörist ithal ettiği ortaya çıktı. PKK’nın bir yandan Almanya, Fransa ve Belçika’dan Kürt gençlerin aklını çelmeye çalışırken diğer yandan başta İtalya ve İspanya olmak üzere ‘sosyalist ve komünist dayanışma’ adı altında bu ülkelerdeki benzer örgütlerden eleman desteği aldığı belirlendi.Türkiye, terörü kaynağında yok etmeye başladı.DEAŞ Türkiye-Suriye sınırlarından Fırat Kalkanı ile silinirken, PKK’nın Suriye ve Irak’taki Kandil gibi kamplarının yanı sıra Güneydoğu’daki ‘Küçük Kandilcikleri’ de imha edildi. Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, darbe üstüne darbe alan PKK’nın Türkiye’deki dağ kadrosunu yenileyemediğine dikkat çekti. Sözen, “PKK’nın dağ kadrosu imha edildi. Örgütün kirli yüzünü gören Kürt gençlerini de artık kandıramıyorlar. Bölgedeki şehirlerden dağa çıkarak PKK’ya katılanların sayısı sıfıra indi” dedi. 

TURİST GİBİ GELİYORLAR

Örgütün yeni bir strateji geliştirerek  Avrupa’daki Kürtleri ve sosyalistleri hedeflediğini dikkat çeken Sözen, şunları söyledi: “Artık Türkiye ve Irak’tan terörist devşiremiyorlar. Suriye’den geçişler TSK’nın önlemleriyle durdu. Örgüt Almanya, Fransa, Belçika gibi Kürt nüfusun olduğu ülkelerden eleman getiriyor. Bir sabıka kayıtları olmadığı için rahatça uçakla bazen turist, bazen gazeteci, aktivist ya da STK temsilcisi gibi gelen bu kişiler, sonra Türkiye’de PKK’ya, Suriye’de YPG’ye katılıyor. İtalya ve İspanya gibi Avrupa ülkelerindeki sosyalistleri de yanlarına çekiyorlar.”

ALMANLAR DA DOĞRULUYOR

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu da Almanya’da katıldığı bir iftar yemeğinde bu duruma dikkat çekmişti: “Alman Anayasayı Koruma Teşkilatının raporlarına göre, Almanya’dan yüzlerce militan Türkiye’ye gelerek terör eylemlerine katıldı.”

Star

Etiketler turist PKK teröristler