Balıkesir genelevi yıkıldı...

Balıkesir genelevi yıkıldı...

Balıkesir'de, 20 yıl önce belediye meclisi kararıyla yıkımına karar verilen genelev yıkıldı.

Hacıilbey Mahallesi'ndeki genelevin yıkımı, Balıkesir Belediyesince gerçekleştirilen bir dizi işlemden sonra gerçekleştirildi.

Yıkım işlemlerini yerinde izleyen Belediye Başkanı Sabri Uğur, gazetecilere yaptığı açıklamada, yıkımın, başta İl Emniyet Müdürlüğü, TEDAŞ ve Türk Telekom olmak üzere, ilgili tüm kamu kuruluşları ile tam bir koordinasyon içinde yürütüldüğünü söyledi.

Aylar süren yoğun bir çalışma ile bugünkü noktaya gelindiğini anlatan Uğur, genelevin yıkımı konusunda 20 yıl önce belediye meclisinin aldığı karar bulunduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

''Bugüne kadar nedense gerekli kararlılık ortaya konamamış... Biz de hem seçim vaatlerimizde yer aldığı ve hem de vatandaşlarımızın yoğun taleplerinin artık ertelenemeyeceğini değerlendirdiğimiz için, bu meseleyi önceliklerimiz arasına aldık. Çok yönlü olarak ön hazırlıklarımızı yaptıktan sonra, konuyla ilgili şahıslarla görüşmelere başladık. Yaptığımız tüm görüşmelerde, öncelikle, halkımızın bu konudaki taleplerindeki artış nedeni ile yıkım konusundaki kararlılığımızı anlatmaya ve uygun bir uzlaşma zemini oluşturmaya çalıştık. Neticede, genelevin artık burada kalmasının imkansızlığını onlar da kabul etmek zorunda kaldılar. Böylece, gerekli tüm hukuki prosedürleri tamamladık ve bugün problemsiz olarak yıkımı gerçekleştirdik. Bu yeri çok yakında, bu çevrede yaşayan vatandaşlarımızın dinlenme ihtiyaçları için park ve çocuk oyun alanı olarak düzenleyeceğiz.''