Bu meslekler artık altın değerinde! 100 bin TL maaş var ama çalışacak işçi yok

Bu meslekler artık altın değerinde! 100 bin TL maaş var ama çalışacak işçi yok
Güncelleme:

AYİDER Başkan Yardımcısı Ahmet Erkurtoğlu, son yıllarda inşaat sektöründe yaşanan işçi sıkıntısına değinirken, "Boyacı, sıvacı, demirci, operatör. İnşaat işçileri altın değerinde.  Sektörde iş çok ama işçi yok." dedi.

Ankara İnşaatçılar Deneği (AYİDER) Başkan Yardımcısı Ahmet Erkutoğlu, son yıllarda inşaat sektöründe yaşanan işçi sıkıntısına dikkat çekti. Erkutoğlu, şantiye şeflerine 50 bin TL, kule vinç operatörlerine ise 200 bin TL maaş verildiğini söyleyerek "Boyacı, sıvacı, demirci, operatör... İnşaat işçileri altın değerinde. Sektörde iş çok ama işçi yok" ifadelerini kullandı.

AYİDER Başkan Yardımcısı Ahmet Erkutoğlu, şantiye şeflerine 50 bin TL, kule vinç operatörlerine ise 200 bin TL maaş verildiğini söyledi. Düz işçilerin günlük 2 bin TL, aylık ise 100 bin TL kazandığını belirten Erkutoğlu, şap ustalarının da günlük 2 bin TL yevmiyeyle çalıştığını ve bulmakta zorlandıklarını kaydetti.

Eleman sıkıntısının nedenlerini sıralayan Erkutoğlu, meslek okulları sayısının azalması ve teşvikin olmamasını söyledi. Avrupa'daki eğitim sistemini örnek almamız gerektiğini vurgulayan Erkutoğlu, "Neredeyse her ilde özel üniversite var. Meslek okullarını çoğaltmamız gerekir" dedi.

Sektör temsilcileri, beklenen büyük İstanbul depremine de dikkat çekti. Kentsel dönüşümün bir an önce hızlanması gerektiğini, ancak eleman sıkıntısının bu konuda engel teşkil ettiğini vurguladı.

Erkutoğlu bir deprem olduğunda vinç ve kepçe operatörü gerekeceğini belirterek "Onları nerede bulacağız?" diye sordu.

 

CNN Türk