Canlı yayında olay sözler: ''Ekmek aptal toplumların temel gıdası''

Güncelleme:

İstanbul Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar katıldığı canlı yayında ''Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir'' dedi. Kolivar'ın sözleri sosyal medyada olay oldu.

İstanbul Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar canlı yayında ekmeğin maliyetiyle ilgili konuşurken bir anda yaptığı çıkışla millete hakaret etti.  Cihan Kolivar, "Ay başını bulmaz, ekmek İstanbul'da 7,5 TL'nin altında olmaz. Eğer bize, bu elektrik ve doğal gazı vermezseler ekmeği 7,5 TL yapacağız" dedi.

Ekmek, aptal toplumların temel gıdası
Habertürk TV’de Afşin Yurdakul’un sunduğu HT360 isimli programa katılan Cihan Kolivar bir skandala imza attı. Halka hakaret eden Cihan Kolivar şunları söyledi:

“Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir. Ekmeği temel gıda maddesi saymıyorum. Bizim toplum ekmek ile doyduğu için böyle 20 sene başında yöneticiler duruyor”

Japonya ve Norveç'i örnek gösterdi
Habertürk sunucusu Afşin Yurdakul’un itirazına rağmen bu tezini savunan Cihan Kolivar, Japonya, Norveç vb. gelişmiş ülkelerdeki ekmek tüketiminin azlığını göstererek ekmeğin temel gıda maddesi olmadığını savundu.