Cumhurbaşkanı Erdoğan Asya ülkelerine 3 uçak ile gitti

Cumhurbaşkanı Erdoğan Asya ülkelerine 3 uçak ile gitti
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Erdoğan'ın 4 günlük Asya ülkeleri ziyareti devam ederken, Erdoğan'ın 4 günlük Malezya, Pakistan ve Endonezya gezisine 3 uçakla gittiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Malezya, Pakistan ve Endonezya'a yaptığı 4 günlük Asya ziyareti devam ederken kendisi, beraberinde götürdüğü heyet ve hediye Togg'lar için Türkiye'den 3 uçağın kullanıldığı ortaya çıktı.

Sözcü gazetesinden Deniz Ayhan'ın haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesi Katar Emiri’nin hediye ettiği Boing 747-8 tipi uçağındaydı. 

Erdoğan'a eşlik eden heyet üyeleri Cumhurbaşkanlığına ait Airbus uçak ile yolculuk yaparken, ziyaret edilen ülke liderlerine hediye edilen Togg araçları da ayrı bir kargo uçağı ile havalandı.

Erdoğan ile birlikte kimler uçtu ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Asya ziyaretlerinde kendisine, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Savunma Sanayii (SSB) Başkanı Haluk Görgün, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Konsey Başkanı ve eski Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Dış Politika  Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ile Bilal Erdoğan'ın da eşlik ettiği öğrenildi.

Sözcü