Diyanet'in hedefinde Migros ve Carrefour mu var ?

Diyanet'in hedefinde Migros ve Carrefour mu var ?
Güncelleme:

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet Kapukaya içki satan yerlerden kurbanlık alışverişi yapmamalarını tavsiye etti. Yapılan bu açıklamayla gözler alkol satışı da yapan süper market zincirlerine çevrildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet Kapukaya, alkollü içki satmayan yerlerden kurbanlık alma tavsiyesinde bulundu.

Yeni Akit’e konuşan Kapukaya “Duyarlı bir Müslüman Allah'ın yasakladığı alkolün ya da haram maddelerin satıldığı bir yerden alışveriş yapmaz” dedi.

İçkinin Kuran’da “şeytan işi pislik” diye geçtiğini kaydeden Kapukaya, kurban alışverişinde alkollü içki satan zincir marketlerin “doğru bir tercih olmadığı”nı öne sürdü.

Kapukaya “İnsanlar, Cenab-ı Hak’kın kaçının dediği bir yerden alışveriş yapıyorlarsa bu doğru bir tercih değildir. Tabii ki kurbanlık alışverişi için de doğru bir tercih değildir. Müslümanların kurban alışlarında buraları tercih etmemeleri gerekir. Müslümanların Cenab-ı Hak'kın yasakladığı bir şeye parasal anlamda destek olmaması lazım. Her Müslüman ticarette dikkatli davranarak temiz ve düzenli olmalı” sözlerini sarf etti.

KURBAN DERİLERİ TARİKATLARA

Diyanet’in alkol satışı yapan marketlerle ilgili açıklama yapması kurban derilerini akla getirdi.

Türkiye'de AK Parti dönemi öncesinde Kurban Bayramları'nda, kurban derileri devletin Türk Hava Kurumu tarafından toplanır, kamu yararına kullanılırdı.

Başta fethullahçılar olmak üzere tarikat ve cemaatler tarafından eleştirilen bu kural, AK Parti döneminde değiştirildi. Tarikat ve Cemaatlere ait vakıflar böylece kurban derisi toplamaya başlamıştı.

Yeni Akit