Emekli albay darbe için 5 yıl önce uyarmış !

Emekli albay darbe için 5 yıl önce uyarmış !

Balyoz mağduru Emekli Albay Ali Türkşen'in 5 yıl önce yaptığı savunmada çok çarpıcı detaylar ortaya çıktı.

Emekli Albay Ali Türkşen'in, beraat ettiği Balyoz davasının 22. duruşmasında yaptığı savunmada, "Bu komplo çetesinin mimar ve askerleri, bu komplolara alet olup göz yumanlar şunu unutmasın. Bugün kendi öz evladına zulümde ortaklık ettiğiniz şeytanlar, yarın toprağınız, malınız, namusunuz ve canınız için kapınıza dayanacaklar. Bugün silah arkadaşını sırtından bıçaklayan, yarın vatanını haydi haydi satar’’ sözleriyle adeta 15 Temmuz gecesi yaşananlara 5 yıl önceden dikkat çektiği ortaya çıktı.

Sözcü gazetesinin haberine göre, Balyoz davasındaki savunmasını yaklaşık 5 yıl önce, 22 Ağustos 2011 günü yapan Emekli Albay Ali Türkşen, ”Bir ömür ülkesine sadakat ile hizmet etmiş, kendi ülkesinin masum askerlerini hukuksuz dijital veriler ile yargılamak, kendilerine kurulan komploları görmezden gelmek ve onları hapiste çürütmek için mi hukuk var” diye sordu.

BUNU UNUTMAYIN

Türkşen savunmasında, "10. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, gözlerinizi ve kulaklarınızı gerçeklere, akla ve bilime kapatmayınız. Gerçeği susturmaya çalışanlara, müsaade etmeyiniz. Unutmayın, gerçeği susturup yerin altına gömerseniz, gelişir büyür ve o denli büyük bir patlama gücü elde edilir ki patladığı gün yoluna çıkan her şeyi havaya uçurur" dedi.

YALANLARA ALET OLMAYIN

"Büyük bir aşk ve özveri ile icra ettiğim meslek yaşantımın sonunda, insanların gözünün içine baka baka yalan söyleyen, çocuk katili, bombacı, darbeci bir şahıs durumuna düşürüldüm" diyen Ali Türkşen, "Bunların hepsini, bu komplonun mimarları ve uygulayıcıları yönünden anlayabiliyorum ancak devlet bu yalanlara ve iftiralara alet olmamalı. Hiçbir devlet, hiçbir ulus, yüreği vatan sevgisi ile dolu öz evlatlarına komplo kuranlara göz yumarak, mutlu, refah, huzurlu, onurlu ve gururlu olamaz" sözleriyle yaşananlara tepkisini dile getirdi.

'HAİNLERE GÜVENMEYİN' DEMİŞ

Türkşen savunmasına şöyle devam etti:

"Bu komplo çetesinin mimar ve askerleri, bu komplolara alet olanlar ve göz yumanlar şunu da unutmasınlar. Bugün kendi öz evladına zulümde ortaklık ettiğiniz şeytanlar, yarın toprağınız, malınız, namusunuz, en sonda canınız için kapınıza dayanacaklar. O gün geldiğinde, haksız yere yargılanan, yüreği vatan ve millet sevgisi ile dolu Türkaskerini hatırlayınız. Türk Silahlı Kuvvetlerinin içindeki, hain işbirlikçilere güvenmeyiniz."

albay-ali-turksen-880.jpg

YARIN VATANI SATARLAR

"Bugün silah arkadaşını sırtından bıçaklayıp satan, yarın duyduğu ilk mermi sesinde, vatanını haydi haydi satar. Bu hain komplonun mimarları ve koruyanları, kendi ayaklarına değil, şakaklarına kurşun sıktıklarının farkında değiller. Fark ettiklerinde ise artık çok geç olacak. Ancak o zamanda biz, bize ihtiyaç duyulduğu yer ve zamanda yine görevimizin başında hazır olacağız. Çünkü biz Atamızdan, söz konusu vatansa, gerisi teferruattır diye öğrendik."

Sözcü