Erdoğan: Şimdi hayalim gerçekleşiyor

Erdoğan: Şimdi hayalim gerçekleşiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Ümraniye’de hastane açılışında konuştu.

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

Ana muhalefetin başında olan zatın sosyal sigortaların başında olduğu dönemi araştırın. Böyle bayanlara hakaret etmekle prim yapmıyor siyaset, hizmetle yapıyor. Acil servislerde inşaların nasıl can çekiştiğini çok iyi biliriz. Vatandaşın ilacı alamadığı dönemi çok iyi biliriz. Şimdi o zamanlar genel müdür bu beyefendi biz seni çok iyi tanırız. Kardeşlerim, hastalara senet imzalatılır, senet imzalanmasa o kişi rehin tutulurdu.   

Türkiye o günlerden bu günlere geldi. Son 13 yılda ambulans sayımızı 617’den 5855’e çıkardık. Ayrıca uçağından helikopterine uçak ambulansımız helikopter ambulansımız yoktu. Şimdi bunlar var. Terör bölgelerine yönelik zırhlı ambulanslarımız var. 2002’e kadar yapılmış olan sağlık tesisi sayısı 1078. Biz 13 yılda bu sayıya 3228 sağlık tesisi inşa ederek milletimizin huzuruna sunduk. Hastanelerdeki odaları koğuş sisteminden çıkardık.

“ŞİMDİ HAYALİM GERÇEKLEŞİYOR”

Şimdi hayalim gerçekleşiyor. Şehir hastaneleri bir bir hayata geçiyor. Bu hastanelere girdiğiniz zaman hastanede yok yok, bütün her şey orada yapılıp oradan çıkacaksınız. Her şehrin bir merkezinde şehir hastanesi olacak. İnşallah eskiden Çekmeköybölgesinde devasa uçak pistinin olduğu yere şehir hastanesi kuruyoruz. İkitelli’de başladı, inşası devam ediyor. Ne aldatan olacağız, ne aldanan olacağız. Bunları yapacağız. İhale sürecinde olan. 14 şehir hastanesinin 2018’de tamamlayacağız.  

“ZATEN BUNLARDA İMAM ÇOKTUR” 

Devlet içinde devlet olmaz. Sene 99… Kaç, Pensilvanya’ya git, orada bazı tohumlar at. “Acaba Türkiye Cumhuriyeti  devletini nasıl ele geçiririm.” Niye kaçtın, ne işin  var. Gel o zaman. Suçsuzsan buraya gel, niye gelmiyorsun. Zaten bunlarda imam çoktur. Hepside kaçıp gidiyor. Bir kısmı zaten cezaevinde bir kısmı değişik ülkelerde. Ne demiştik ‘inlerine gireceğiz.’ Girdik, giriyoruz, girmeye devam edeceğiz. Bizim devletimiz Türkiye Cumhuriyeti devletidir. İllegal terör yapılanmalarına bu ülkede müsaade edilmeyecektir. 

Sizlere de yanlış yapıldığını duyuyorum sağlık çalışanlarına sözlü ve fiili saldırılar asla kabul edilemez. Bu tür yanlış yollara sapanları uyarmak istiyorum. Sağlık çalışanlarımız özellikle terörle mücadelenin yoğun sürdüğü yerlerde gerçekten çok büyük başarı hikayeleri yazıyorlar.