Ersan Şen'in asgari ücret yorumu : ''Öpecekler seni, şansın yok!'

Ersan Şen'in asgari ücret yorumu : ''Öpecekler seni, şansın yok!'
Güncelleme:

Asgari ücrete yapılacak zam oranı için görüşmeler devam ederken Prof. Dr. Ersan Şen katıldığı canlı yayına "Öpecekler seni. Şansın yok, durduramazsın" sözleriyle damgasını vurdu.

Katıldığı bir televizyon programında asgari ücret zammı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Ersan Şen, çok konuşulacak ifadeler kullandı.

 Asgari ücretin 11 bin 200 lira olması durumunda doların ekimde 28-29 lira bandına oturacağının tahmin edildiğini belirten Şen, asgari ücretin 15 bin lira olması durumunda ise dolar için beklenen rakamın 35 lira civarında olacağını söyledi.

Asgari ücretin 400 dolar üzerine çıktığı durumda her şeyde sıkıntı olacağını ifade eden Şen, maliyetlerin artacağını ve üreticinin mal ve hizmetin üzerine bunun farkını koyacağını söyledi.

Asgari ücretin 500 dolar seviyesine çıkartılması durumunda o fazladan 100 dolar farkın vatandaşa yeniden yansıtılacağına dikkat çeken Şen, "O yüz dolar sana yol su elektrik olarak dönecek kardeşim. Öpecekler seni. Şansın yok, durduramazsın" ifadelerini kullandı.