Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırı

Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırı

KTÜ Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Özlü: - "Şoförün yüzünün sol tarafındaki kemikte bir kurşun giriş yeri var. Onun altında da iç kemikte bir metal parçası görünüyor tomografide. Dolayısıyla muhtemelen bir ateşli silah yaralaması olarak değerlendiri

TRABZON (AA) - Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Fenerbahçe otobüsüne yönelik silahlı saldırıda yaralanan şoförün sağlık durumu ve hayati fonksiyonlarının normal olduğunu belirterek, "Şoförün yüzünün sol tarafındaki kemikte bir kurşun giriş yeri var. Onun altında da iç kemikte bir metal parçası görünüyor tomografide. Dolayısıyla muhtemelen bir ateşli silah yaralaması olarak değerlendirildi. Ağız içinden bir miktar metal parça da aldık" dedi.

Prof. Dr. Özlü, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ile hastanenin acil servisi önünde, şoför Uğur Kıran'ın durumuna ilişkin açıklama yaptı.

Özlü, hastanın sağlık durumunun stabil gözüktüğünü belirterek, "Sevindirici tarafı şoförün sağlık durumu, hayati fonksiyonları normal, bir miktar dış kanaması vardı, durdu. Bir miktar kan kaybı vardı, onlar telafi edildi" diye konuştu.

Hastanın tansiyonu ve nabzının normal olduğunu vurgulayan Özlü, şunları kaydetti:

"Bilinç durumuyla ilgili değerlendirme yapamıyorum. Genel olarak tüm vücut muayenesi normal. Vücudunun başka bir yerinde herhangi bir travma izi yok. Sadece yüzünün sol tarafında kemikte bir kurşun giriş yeri var. Onun altında da iç kemikte bir metal parçası görünüyor tomografide. Dolayısıyla muhtemelen bir ateşli silah yaralaması olarak değerlendirildi. Ağız içinden bir miktar metal parça da aldık. Bunlar incelenmek için emniyet güçlerine teslim edildi."

Özlü, hastayı yoğun bakım ünitesine alacaklarını anlatarak,  "Orada takibini yapmaya devam edeceğiz ama hastamızın genel durumu iyidir" ifadesini kullandı.

- "Hayati riski atlatmış durumda"

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ise bu üzücü olayda tesellilerinin şoförün sağlık durumunun iyiye gitmesi olduğunu belirterek, "Yoğun bakıma alındı. Şu anda hayati riski atlatmış durumda. Şoförümüze tekrar geçmiş olsun diliyorum" dedi.