Fuat Avni’nin yargıdaki haini deşifre oldu

Fuat Avni’nin yargıdaki haini deşifre oldu

FETÖ kapsamında tutuklanan avukatlar Fuat Avni'ye yargı içerisindeki bilgileri sızdıran kişinin ismini verdi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 2010 KPSS, İzmir casusluk, usulsüz dinleme, örgüt, himmet, tahşiye kumpası gibi davalarında örgütü savunan 9 avukat tutuklandı. Avukatlar, emniyetteki ifadelerinde çarpıcı itiraflarda bulunurken, firar eden örgütün üst düzey avukatlarının bağlantılarını da deşifre etti. Tutuklanan avukatlar, FETÖ davaları ile ilgili Adliye'deki koordinasyonu Fetullah Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak'ın yürüttüğünü açıkladı. Albayrak'ın Gülen'in talimatlarını yargı içindeki mensuplara iletmekle görevli olduğunu anlatan paralelci avukatlar, Fuat Avni'ye yargı içerisindeki bilgileri sızdıran kişinin ise Mustafa Onur Aslay olduğunu itiraf etti.

9 PARALELCİ AVUKAT TUTUKLANDI

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe teşebbüsü sonrası Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında, FETÖ'cüleri savunan avukatların örgütle bağlantıları da mercek altına alındı. Örgüt ile bağlantısı tespit edilen avukatlara yönelik Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce düzenlenen operasyonda 35 şüpheliden 21'i gözaltına alınmıştı. Mahkeme şüphelilerden Cemalettin Karadaş, Mücahit Kozan, Hasan Basri Aksoy, Mehmet Derdiyok, Murat Araç, Kadir Kocalar, Ali Bezci, Şaban Yağcı ve Abdulkadir Ceylani Özgül'ün tutuklanmalarına karar verdi.

MAL VARLIKLARINA EL KONULDU

Firar eden Müslüm Avcı, Hakan Ekiz, Adnan Şeker, Nurullah Albayrak, Hayrettin Açıkgöz, Mehmet Rasim Kuseyri, Mustafa Onur Aslay, Talha Aksoy, Hkan Yıldız, Melik Bayat, Mustafa Dokumacı, Mehmet Kadir Filizer, Mehmet Kasap, Mehmet Donduran için ise yakalama kararı çıkarıldı. Tutuklanan ve yakalama kararı çıkarılan örgüt üyelerinin mal varlıklarına el konuldu. Mallarını satan örgüt üyelerinin malları satılan şahıslardan geri alındı.

HİMMETLERLE LÜKS OFİSLER KURULDU

Örgüt sohbetlerine gittiklerini, örgüte himmet ve bağışta bulunduklarını, Kurban Bayramları'nda örgüt adına deri topladıklarını itiraf eden FETÖ'nün avukatları, "Esnaf, işçi, memur ve iş adamlarından himmet, bağış adı altında toplanan paralarla lüks ofisler kuruldu. Maaşlarımız da bu paralarla ödeniyordu. Haftalık buluşmalarımız oluyordu. Orada FETÖ davalarını konuşup değerlendiriyorduk. FETÖ davalarının talimatı Fetullah Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak'tan gelirdi. Ondan gelen talimatlar bize iletilirdi. Hatta hangi davalara kimlerin bakacağına da o karar verirdi" diye konuştu.

İŞTE FETÖ'NÜN HUKUK AYAĞI

FETÖ'nün firar eden üst düzey avukatlarının bağlantıları da deşifre oldu. İşte o isimler:

*Nurullah Albayrak: Fetullah Gülen ile doğrudan temasa geçen bu yapının en tepesindeki kişi. Örgütün avukat gruplarını yönetip, yönlendiriyordu. Gülen'in talimatlarını yargıdaki uzantılara iletmekle görevliydi. Ayrıca örgüt ile yapılan mücadeleyi baltalamak ve kişiler üzerinde baskı kurma adına FETÖ ve Gülen ile ilgili her olumsuz söyleme dava açma talimatını da o verdi.

*Mehmet Kasap: Firari işadamı Akın İpek'e ait Koza Grubu'nun kara kutusu. Bu grupla ilgili tüm işlemleri kendisi yürüttü. Koza şirketlerinin yargıya intikal eden işlemlerini kendisi takip ediyordu.

*Mehmet Rasim Kuseyri: Akın İpek'in sır küpüydü. İpek ile ilgili tüm çalışmalara o bakardı. İpek'i rahatsız eden herkese 'dava açın' talimatını verdi. FETÖ'nün kasası İpek ile yargı mensupları arasında köprü vazifesini yürütüyordu.

*Mustafa Onur Aslay: Fuat Avni'ye yargı içindeki bilgileri sızdıran isim. Fuat Avni adına sosyal medyada paylaşımlarda da bulunuyordu. Yargıdaki bilgilerin toplandığı havuzu yönetiyordu.

*Mehmet Kasap: Talimatları Nurullah Albayrak'tan alıyordu. FETÖ davalarında avukat dağılımını kendisi yapıyordu. Gülen başta olmak üzere örgütün kurumları ve üyeleri adına açılan davalara yönlendirmeler yaptığı ve davaları Nurullah Albayrak adına takip ettiği belirlendi.

*Adnan Şeker, Hayrettin Açıkgöz: FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in duruşmalarını takip etmek ve Gülen'i rahatsız eden haber ve söylemleri takip etmekle görevli kişilerdi.
 

Sabah

Etiketler fuat avni