Haytap Sur'daki Sahipsiz Havanlara Sahip Çıktı

Haytap Sur'daki Sahipsiz Havanlara Sahip Çıktı

HAYTAP Başkan Yardımcısı Ekmekçiler: - "Hayvanları beslediğimiz sırada patlama ve çatışmalar da yaşanıyor. Canımızı tehlikeye atıyoruz ama hayvanları beslemek bizi mutlu ediyor" - "Sur bölgesinde özellikle görevli polislerin kedileri beslediğini görmek bi

DİYARBAKIR (AA) - Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) üyeleri, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde çatışma ortasında kalan sahipsiz hayvanlara sahip çıktı.

HAYTAP üyeleri, terör örgütü PKK'nın Sur ilçesindeki 6 mahallede açtığı çukur ve bomba tuzaklı barikatları kaldırmak için uygulanan sokağa çıkma sokağa çıkma yasağının uygulandığı mahallerde aç kalan kedi, köpek ve kuş gibi hayvanlara sahip çıktı.

HAYTAP Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Şube Başkanı Sevgi Ekmekçiler, çatışmalarda yaralanan, hasta ve hamile kedilerin bakım ve tedavisi için bir çalışma başlattıklarını söyledi.

İstanbul'dan gelen 4 kişilik bir ekiple Gazi Caddesi üzerindeki sahipsiz kedilere yem verdiklerini ifade eden Ekmekçiler, hasta ve yaralı olanları da toplatarak tedavileri için İstanbul, Ankara, Sakarya ve İzmir'deki kliniklere gönderdiklerini belirtti.

Çatışmalardan ötürü onlarca hayvanının telef olduğunu ve bu duruma çok üzüldüklerini belirten Ekmekçiler, şunları söyledi:

"Burada yaşayan ailelerin evlerini terk etmelerinden dolayı kedi ve güvercinler, sahipsiz kaldı. Patlamalardan kaçan kediler, Gazi Caddesi'nde toplanıyor. 6 kişilik bir arkadaş grubu olarak 2 aydan bu yana nöbetleşe mama getirip kedilere veriyoruz. Hayvanları beslediğimiz sırada patlama ve çatışmalar da yaşanıyor. Canımızı tehlikeye atıyoruz ama hayvanları beslemek bizi mutlu ediyor."

- "Polisler kedileri besliyor"

Bazı vatandaşların kendilerine "İnsanlar varken neden hayvanlara sahip çıkıyorsunuz?" diye kızdıklarını aktaran Ekmekçiler, insanların sahipsiz ve yardıma muhtaç hayvanları sahiplenmesi gerektiğini ifade etti.

Ekmekçiler, şöyle konuştu:

"Sur bölgesinde özellikle görevli polislerin kedileri beslediğini görmek bizi sevindiriyor. Bize de yardımcı oluyorlar. Ayrıca Sur ilçesini terk eden vatandaşların da bizlerden talepleri oldu. Evlerinde besledikleri kuşlarını alamayan bazı vatandaşlar, bize başvurup yardım istiyor. Çatışma bölgesine gidemediğimiz için yüzlerce kuş telef oldu. Çatışmalar, Diyarbakır'ın güvercin kültürü de olumsuz etkiledi."