Hayvanseverler İstanbul'da ''pati'' mitinginde buluştu

Güncelleme:

İstanbul'da hayvanseverler bugün 13.00’te Yenikapı Miting Alanı’nda, sokak hayvanlarının kötü muamele görmesine karşı bir araya geldi.

Yenikapı'da bir araya gelen hayvanseverler, barınaklardaki şartların iyileştirilmesi ve hayvan haklarına dikkati çekmek amacıyla "Büyük Hayvan Hakları Mitingi" düzenledi.

Pati Koruyucuları Hayvanları Koruma Derneği tarafından düzenlenen ve hayvan hakları savunucusu dernek ile toplulukların yer aldığı mitinge katılanlar, "Sessizlerin sesiyiz", "Hayvana işkenceye son", "Sokağıma dokunma", "Hayvanlara adalet" yazılı pankartlar taşıdı.

Burada konuşan Pati Koruyucuları Derneği Başkanı Ayşe Taşkıran, her canlının fiziki ve duygusal acıyı hissedeceğini söyledi.

Taşkıran, hayvan haklarının korunması adına 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun uygulanmasını ve acil olarak kısırlaştırma seferberliği yapılmasını talep ettiklerini belirterek, barınakların kapılarının da sürekli olarak gönüllülere açık olması gerektiğini ifade etti.

İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi Sözcüsü Esra Danışman da Baro olarak hayvan hakları için gece-gündüz mücadeleye devam edeceklerini, bunu yalnızca bir kurum olarak değil, bu ülkenin birer vatandaşı olarak görev kabul ettiklerini belirtti.

Çeşitli gösterilerin yapıldığı ve sloganların atıldığı etkinliğe katılanlar daha sonra dağıldı.

Eylemde Sisi lakaplı Seyhan Soylu da yer aldı. Seyhan Soylu'nun bir insana köpek tasması takarak dolaştırdığı görüldü.