İrlanda'da 2 Kişide Zika Virüsü Belirlendi

İrlanda'da 2 Kişide Zika Virüsü Belirlendi

LONDRA (AA) - İrlanda Cumhuriyeti Sağlık ve Güvenlik İdaresince (HSE), ülkede 2 kişide Zika virüsüne rastlandığı bildirildi.HSE'den yapılan açıklamaya...

LONDRA (AA) - İrlanda Cumhuriyeti Sağlık ve Güvenlik İdaresince (HSE), ülkede 2 kişide Zika virüsüne rastlandığı bildirildi.

HSE'den yapılan açıklamaya göre, Zika virüsü ülkede ilk defa tespit edildi. Virüs tespit edilen 1'i kadın 2 kişi gözlem altına alındı. Söz konusu kişilerin Zika virüsünün görüldüğü ülkelere seyahat ettiği belirlendi.

Açıklamada, Zika virüsünün görüldüğü bölgelere seyahat eden ve ülkeye dönüşlerinden itibaren iki hafta içinde rahatsızlanan kişilerin, test yaptırmaları için sağlık yetkilileriyle iletişime geçmeleri tavsiyesinde bulunuldu.

Dünya Sağlık Örgütünce (DSÖ), 23 ülkede görülen Zika virüsünün özellikle Güney Amerika’da yayılmaya devam ettiği açıklanmıştı. Virüsün Afrika, Güneydoğu Asya, Pasifik Adaları, Orta ve Güney Amerika'da görüldüğü bildirilmişti.

İlk kez 1947 yılında Uganda’nın Zika ormanlarındaki maymunlarda görülen virüs, 2015'in mayıs ayında Brezilya'da sivrisinekler yoluyla yayıldı.

Ateş, gözlerde kızarma, kusma, döküntü, baş, kas ve eklem ağrısı gibi belirtileri bulunan hastalığın özgün bir tedavisi ve önleyici aşısı bulunmuyor.

Zika virüsüne yakalanan hamile kadınlarda virüs bebeğin beyin gelişimini etkileyebiliyor ve doğum sonrasında bebeklerin kafası normalden daha küçük kalabiliyor.