İşçilerden Oturma Eylemi

İşçilerden Oturma Eylemi

- DİSK'e bağlı TÜMKA-İŞ'e üye bir grup işçi, SCA Yıldız işvereninin toplu sözleşme imzalamadığı iddiasıyla oturma eylemi yaptı

İSTANBUL (AA) - DİSK'e bağlı Tüm Kağıt ve Selüloz Sanayi İşçileri Sendikasına (TÜMKA-İŞ) üye bir grup işçi, toplu sözleşme masasına oturmadığını öne sürdükleri SCA Yıldız'ı protesto etti.

Çamlıca'daki Yıldız Holding önünde toplanan gruptakiler, "SCA Yıldız grevin 69. gününde" ve "SCA Yıldız'da toplu sözleşme hakkımız gasbedilemez" yazılı pankart ve dövizler açarak çeşitli sloganlar attı.

DİSK Yönetim Kurulu Üyesi Kanber Saygılı, bir süre holding önünde oturma eylemi yapan gruptakiler adına yaptığı açıklamada, işçilerin bütün yasal prosedürlerini yerine getirilmesi ve toplu sözleşme hakkı verilmesine rağmen SCA Yıldız yöneticilerinin toplu sözleşmeye oturmadığını öne sürdü.

Toplu sözleşme masasına oturulmadığı için işçilerin 69 gündür grevde olduğunu belirten Saygılı, "Patronlar 69 gündür hiçbir talebimize cevap vermiyorlar. Yasal olarak toplu sözleşme hakkımızı kullanmak istiyoruz. Bugün buraya SCA'nın ortaklarından olan Ülker grubu ile görüşmeye geldik. Kapılar bir kere daha yüzümüze kapandı. SCA Yıldız patronları anayasal haklarımıza riayet etmiyorlar. İşverenin bir an önce toplu sözleşme masasına oturmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Gruptakiler, basın açıklamasının ardından dağıldı.