İzmir bunu konuşuyor ! Esrarengiz olayı PKK mı yaptı ?

İzmir bunu konuşuyor ! Esrarengiz olayı PKK mı yaptı ?

İzmir’in Bayındır İlçesi’nde, gasp edildikten sonra Kemalpaşa’da terk edilmiş bulunan hafif ticari araçla ilgili olarak esrarengiz gelişmeler yaşandı.

İzmir’in Bayındır İlçesi’nde, gasp edildikten sonra Kemalpaşa’da terk edilmiş bulunan hafif ticari araçta otomatik silah bulundu. Aracın şoförü kalp krizi numarası yaparak kurtulmayı başardı. Jandarma, kaçan 2 kişiyi yakalamak için çalışma başlatırken, olayın terörle bağlantısının olup olmadığı araştırılıyor. 

Olay, dün gece Yiğitler Mahallesi’nde meydana geldi. Yol kenarında kapıları açık terk edilmiş halde hafif ticari aracı gören mahalle sakinleri şüphelenerek jandarmayahaber verdi. 

55-012.jpg

UZUN NAMLULU SİLAH BULUNDU

İhbar üzerine gelen jandarma araçta yaptığı incelemede araçta otomatik silah buldu. Bunun üzerine mahallenin giriş ve çıkışları kapatılarak denetim başlatıldı. Bölgeden geçen araçlarda arama ve yayalara kimlik kontrolü yapıldı. Çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye alan ve görgü tanıklarının ifadesine başvuran jandarma kaçan 2 şüpheliyi yakalamak için bölgede geniş çaplı soruşturma başlattı. Olayın terörle bağlantısının olup olmadığı ise araştırılıyor.

KALP KRİZİ NUMARASIYLA KURTULMUŞ

İzmir’in Bayındır İlçesi’nde gasp edilen ve Kemalpaşa’da terk edilmiş bulunan hafif ticari aracın sahibi Erdal K., yaşadığı korku dolu anları anlattı. Aracını gasp eden iki kişinin elinden kalp krizi geçiriyormuş gibi yaparak kurtulduğunu belirten otomobil alım satımı yapan Erdal K. olayı şöyle anlattı:

"Olay günü iftardan sonra aracımla kırsal Hisarlık mahallesindeki evime gidiyordum. Bayındır’a 8 kilometre mesafedeki Dereköy ile Hisarlık mahallesi arasında, otostopçu gibi davranan iki kişi yolu keserek beni durdurdu. Araca bindikten sonra ön koltuğa oturan bıçak, arka koltuktaki ise yanındaki çuvaldan uzun namlulu tüfeğini çıkartıp, bana doğrulttu. Arkadan, başka araçla gelen arkadaşlarım vardı. Onların yetişmesi için bir süre yavaş gittim. Ardından kapıyı açıp, kendimi yere atarak kalp krizi geçiriyor numarası yaptım. 

FOTOĞRAFLARDAN BİRİNİ TEŞHİS ETTİM

İki kişi cep telefonum, kredi kartlarımı ve üzerimdeki 500-600 lira kadar parayı alıp, aracı da gasp ederek kaçtı. Lastiği patlayan araç iki saat sonra Kemalpaşa ilçesi Yiğitler Mahallesi yakınlarında terk edilmiş bulundu. Daha sonra jandarmaya gittim ve gösterilen fotoğraflardan gaspçılardan birini teşhis ettim."

İki gaspçının geçen 22 Haziran gecesi Bayındır’daki Potamaz Dağı’ndan kent merkezine yapılan ve biri Bayındır Devlet Hastanesi ile İlçe Emniyet Müdürlüğü arasındaki bir inşaat malzemeleri deposunun çatısına, diğeri ise İnkılap Sokak’taki Semih Parmaksız’a ait evin inşaat halindeki üst katına isabet eden roketatarlı saldırının failleri olabileceği üzerinde duruluyor.