Mavi Vatan'ın isim babasından yeni müfredata sert tepki

Mavi Vatan'ın isim babasından yeni müfredata sert tepki
Güncelleme:

Türkiye2de Mavi Vatan'ın isim babası olarak tanınan emekli amiral Cem Gürdeniz, Milli Eğitim Bakanlığı'nın tartışmaya açtığı yeni müfredata tepki gösterdi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanarak kamuoyunun tartışmasına açılan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli adlı yeni müfredatla ilgili olarak Türkiye'de "Mavi Vatan" kavramının isim babası olan emekli amiral Cem Gürdeniz'den dikkat çeken bir eleştiri geldi.

Yeni müfredat ile ilgili görüşlerini sosyal medyadan açıklayan Gürdeniz, "Mavi Vatan’ın MEB Müfredatına girmesi nedeniyle tebrik edenler oluyor. Onlara sevinemediğimi söylüyorum. Çünkü aynı müfredatta Türk Devrimi yok. Şeyh Sait ayaklanması yok. Kubilay ve Menemen kalkışması yok. Köy Enstitüleri yok. Kemalizm yok. Atatürk’ün felsefesi yok. Kısacası Atatürk ve Cumhuriyetin özü yok. Onların olmadığı bir öğretide Mavi Vatanın olmasının önemi yoktur. Asıl olan cumhuriyet ve Atatürk’tür. Çocuklarımız ve torunlarımız önce bu ikiliye sahip çıkmalıdır. Çünkü bu ikili anavatan demektir. Anavatanın zayıfladığı ortamda Mavi Vatan içimize sinmez." dedi.