MEB durmuyor; TÜGVA ile bir protokol daha!

MEB durmuyor; TÜGVA ile bir protokol daha!
Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) arasında yeni bir protokol imzalandı. Protokol kulüp çalışmaları, sosyal kültürel, sanatsal, sportif, akademik, mesleki, bilimsel ve teknolojik etkinlikler, proje çalışmaları ve yarışmaları kapsıyor.

Cumhuriyet’ten Figen Atalay’ın haberine göre, MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nden il milli eğitim müdürlüklerine 25 Ağustos 2020 tarihinde gönderilen yazıda, “‘Bakanlığımız ile Türkiye Gençlik Vakfı arasında yapılan protokol ile öğrencilerin insani, ahlaki, milli, manevi, tarihi ve kültürel değerlerin kazandırılması amacıyla kulüp çalışmaları, sosyal kültürel, sanatsal, sportif, akademik, mesleki, bilimsel ve teknolojik etkinlikler, proje çalışmaları ve yarışmalar gerçekleştirilecek” denildi.

Yazıda, “‘söz konusu faaliyetlerle ilgili usul ve uygulama esaslarının resmi-özel temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarına duyurulması ve gerekli planların yapılması” da istendi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğul Bilal Erdoğan’ın yüksek istişare kurulu üyesi olduğu TÜGVA, imzaladığı protokollerle Milli Eğitim Bakanlığı’nın çok sayıda görevini üstlenmesiyle biliniyor.

“Çocuklarımızın sporla, sanatla ve kendi değerleri ile yoğrulmuş ortamlarda bulunmasına özen göstereceğiz ki yanlış ortamlara girmesin. Onun için TÜGVA iddialı bir gençlik yetiştirmek için çalışıyor” diyen Bilal Erdoğan’ın TÜGVA’sına, AK Parti döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden bazı taşınmazlar tahsis edilmişti.

MEB’İN ÖNCELİĞİ DİNİ YAPILAR

İmzalanan yeni protokole tepki gösteren Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, “Salgında vaka sayılarının her geçen gün arttığı ve yüz yüze eğitime başlama koşulları ile ilgili başta ek bütçe ve ek atama olmak üzere en temel adımların dahi atılmadığı süreçte MEB’in önceliğinin vakıflar, dernekler, dini yapılarla imzalanan protokoller olduğu gerçekliğini yaşıyoruz” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın vakıflar eliyle eğitimde dinselleştirme politikalarına hızla sürdürmeye devam ettiğini söyleyen Aydoğan, “Vakıflarla protokollere karşı açtığımız davalarda yargı kararları çok net bir şekilde kamusal eğitimin devletin sorumluluğunda olduğunu, protokoller eliyle başka kişi, kurum ve kuruluşlara devredilmeyeceğini belirtmesine rağmen protokoller imzalanmaya devam ediyor” diye konuştu.

 

Cumhuriyet

text-ad
Tam 4 kez uzaklaştırma kararlı cani eski eş genç kadını çalıştığı hastanede katletti! Tam 4 kez uzaklaştırma kararlı cani eski eş genç kadını çalıştığı hastanede katletti! Galatasaray sevgisi için yaptığına inanamayacaksınız! Galatasaray sevgisi için yaptığına inanamayacaksınız! Yabancı turistler Antalya açıklarında büyük bir sürpriz yaşadı Yabancı turistler Antalya açıklarında büyük bir sürpriz yaşadı Didem Arslan Yılmaz, ölüdürülen 15 yaşındaki Şükür'ün babasını stüdyodan kovdu! Didem Arslan Yılmaz, ölüdürülen 15 yaşındaki Şükür'ün babasını stüdyodan kovdu! Liseli kız öğrenciye toplu istismar davasında okul müdürlerinin cezası kesinleşti Liseli kız öğrenciye toplu istismar davasında okul müdürlerinin cezası kesinleşti Sahnelerin 66 yaşındaki güçlü sesi 30 yaş birden gençleşti! Sahnelerin 66 yaşındaki güçlü sesi 30 yaş birden gençleşti! Google'dan kritik güvenlik uyarısı: ''Bu e-postayı derhal silin!'' Google'dan kritik güvenlik uyarısı: ''Bu e-postayı derhal silin!'' İmamoğlu'nun hatsız olarak bulunan cep telefonunun sırrı çözüldü İmamoğlu'nun hatsız olarak bulunan cep telefonunun sırrı çözüldü AK Parti'nin Ekonomi kurmayı Zeybekçi'nin 5 bin TL'lik konut kirasına tepki yağdı AK Parti'nin Ekonomi kurmayı Zeybekçi'nin 5 bin TL'lik konut kirasına tepki yağdı CHP'li Asu Kaya, İYİ Partili vekilin skandal mesajı için sessizliğini bozdu! CHP'li Asu Kaya, İYİ Partili vekilin skandal mesajı için sessizliğini bozdu!
İBB ile ÖHO şoförleri anlaştı, İstanbul'da toplu ulaşım grevi bitti İBB ile ÖHO şoförleri anlaştı, İstanbul'da toplu ulaşım grevi bitti Survivor'dan diskalifiye edilen Almeda'dan olay olacak itiraf Survivor'dan diskalifiye edilen Almeda'dan olay olacak itiraf Sahipsizler dizisinde büyük tepki çeken tecavüz sahnesi! Sahipsizler dizisinde büyük tepki çeken tecavüz sahnesi! TMSF Anadolu'nun en büyük şirketini satışa çıkardı TMSF Anadolu'nun en büyük şirketini satışa çıkardı Duba restoranın halatları koptu, müşteriler ve personel suların ortasında kaldı Duba restoranın halatları koptu, müşteriler ve personel suların ortasında kaldı Son erken genel seçim anketinin sonuçları açıklandı Son erken genel seçim anketinin sonuçları açıklandı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'dan Prof. Dr. Naci Görür'e sert tepki! Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'dan Prof. Dr. Naci Görür'e sert tepki! Zararım karşılandı deyip, Eylem Tok ve oğlu hakkındaki şikayetini geri çekti! Zararım karşılandı deyip, Eylem Tok ve oğlu hakkındaki şikayetini geri çekti! Hafta sonunun keyfini çıkarın: Yağmurlar geri geliyor! Hafta sonunun keyfini çıkarın: Yağmurlar geri geliyor! Ünlü oyuncu Teşkilat dizisinden neden ayrıldığını ilk kez açıkladı Ünlü oyuncu Teşkilat dizisinden neden ayrıldığını ilk kez açıkladı