Milli Atletler, Dünya Yıldızlarıyla Kampta

Milli Atletler, Dünya Yıldızlarıyla Kampta

- Atletizm Milli Takımı, 2016 Rio Olimpiyatları'na, aralarında dünya ve Avrupa şampiyonlarının bulunduğu ünlü atletlerle birlikte hazırlanıyor


ANKARA (AA) - Atletizm Milli Takımı, 2016 Rio Olimpiyatları'na, dünyanın en iyi atletleriyle birlikte hazırlanıyor.

Antalya Belek'te bulunan Gloria Sports Arena'daki milli takım kampında, Almanya Atmalar Milli Takımı'nın yanı sıra yüksek atlama dünya şampiyonu Ukraynalı Bogdan Bondarenko ile üç adım atlama ve 400 metre engellide Avrupa şampiyonları Ukraynalı Olga Saladukha ve İsviçreli Kariem Hussein de yer alıyor.

Olimpiyat kotası alan milli atletlerden, 100 ve 200 metrede Ramil Guliyev, 400 metre engellide Yasmani Copello Escobar, güllede Emel Dereli, çekiç atmada Kıvılcım Kaya Salman ve yürüyüşte Mert Atlı'nın yanı sıra, olimpik kadroda yer alan, çekiç atmada Tuğçe Şahutoğlu, 100 metre engellide Nevin Yanıt Baltacı, gülle atmada Murat Gündüz ile yürüyüşte Özgür Ozan Pamuk, branşlarının en iyi atletleriyle birlikte çalışıyor.

Kampta ayrıca milli atletler Furkan Şen, Aykut Ay, Fatih Aktaş, Cumali Umutcan Emektaş, Mahsum Korkmaz, Ertan Özkan, Halit Kılıç, Fahri Arsoy, Tolga Yılmaz, Batuhan Buğra Eruygun, Nimet Karakuş, Özge Gürler, Nazmiye Ocak, Ezgi Şayır ve Erkin Özkan da bulunuyor.

Antalya kampının yanı sıra Erzurum ve İzmir'de olimpiyat hazırlıkları devam ediyor. Erzurum'daki mesafeler kampında Esma Aydemir, Hatice Ünzir, Hakan Duvar, Fadime Suna Çelik, Sümeyye Erol, Emine Akbingöl, Derya Kunur ve Mehtap Altun, İzmir'deki sprint kampında ise Elif Yıldırım, Mustafa Güneş, Özge Soylu, İlkay Avcı, Soner Yalçınkaya, Buket Katya Orhonsayın, Asya Çulhaoğlu ve Yiğit Fikri Atalı hazırlıklarını sürdürüyor.