Operasyon başlatıldı, Tunceli-Hozat karayolu ulaşıma kapatıldı

Operasyon başlatıldı, Tunceli-Hozat karayolu ulaşıma kapatıldı

Tunceli'de kırsal alanda tespit edilen bir grup teröristin etkisiz hale getirilmesi amacıyla operasyon başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, Tunceli merkeze bağlı Çiçekli köyü kırsalında akşam saatlerinde bir grup terörist, insansız hava araçları tarafından tespit edildi. 
Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için hava destekli operasyon başlatıldı. Terörist grubunun bulunduğu alanlar top atışları ve kobra tipi helikopterlerle ateş altına alırken, bölgeye çok sayıda birlik sevk edildi.

Devam eden operasyon nedeniyle Tunceli Çiçekli ve Demirkapı köyleri bağlantılı Hozatkarayolu, vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması amacıyla geçici olarak ulaşıma kapatıldı.

2 PKK’LI ÖLDÜRÜLDÜ

Tunceli’de eylem hazırlığında olan PKK’lılara yönelik düzenlenen hava destekli operasyonda çatışmalar yer yer sürüyor. Çatışmalarda 2 PKK’lının silahlalarıyla ölü olarak ele geçirildiği, etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısının ise operasyon sonunda netleşeceği belirtildi. Güvenlik güçlerinin çemberini yararak kaçmaya çalışan PKK’lı teröristlerin bulunduğu bölgeler, Tunceli 4’üncü Komando Tugay Komutanlığı’nda konuşlu bulunan fırtına obüsleri ile yoğun ateş altına alındı.

DHA