Oy kullanacaklar dikkat: Gökçeada ve Bozcaada'da fırtına !

Oy kullanacaklar dikkat: Gökçeada ve Bozcaada'da fırtına !

Kuzey Ege kuvvetli poyraz fırtınasının etkisi altında.. Gökçeada ve Bozcaada’da yaşayanlar dikkat !

Fırtınanın özellikle Çanakkale açıklarındaki Gökçeada ile Bozcaada ulaşımını olumsuz etkilemesi bekleniyor. Fırtınanın 80 ila 90 kilometre arası hıza ulaşması nedeniyle dün Gökçeada-Kabatepe arasında gün içinde yapılan tüm seferler iptal edildi.

Bozcaada’ya da seferler yapılamadı. Meteoroloji yetkililerinin açıklamasına göre, fırtınanın bugün de aynı hızla esmesi bekleniyor. Yetkililer, bugünkü seçimde oyunu adalarda kullanacakları ya da adada oturup kent merkezinde kullanacakları uyardı.

CHP'li Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz şunları söyledi:

"Hava tahmininin raporunu aldık. Hafta sonu fırtına bilgisi var. Bu konuyla ilgili GESTAŞ yetkilileri ile görüştük. Durumu ilettik. Ada içinden ve dışından birçok kişi oy kullanacak. Şu anda 5 günlük tatil nedeniyle zamanını burada geçiren birçok vatandaşımız var. Bunlar oylarını kullanmak için memleketlerine dönmek zorunda. Yine adada oy kullanacak vatandaşımız da buraya gelecek. Bu konudaki hassasiyetimizi GESTAŞ yetkililerine bildirdik. Tabii ki can güvenliği ve güvenlik tedbirlerinin dışına çıkmamak kaydıyla imkânların zorlanmasını istiyoruz."