Özel okula gitmek isteyen öğrenciler teşvik dışı

Özel okula gitmek isteyen öğrenciler teşvik dışı
Güncelleme:

Özel okullara gitmek isteyen dar gelirli öğrenciler için bu eğitim yılının başında ilk kez uygulanan özel okul teşvikleri amacına ulaşmadı.

Veliye ve okula ayrı ayrı verilen teşvikler için bazı okulların gerekçe gösterilmeden liste dışı bırakılması sonucu, teşvikten yeterli sayıda öğrenci yararlanamadı.

Meydan gazetesinin haberine göre, soru önergesini cevaplayan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 250 bin kontenjanı olan projede 318 bin öğrencinin teşvikiçin başvurduğunu, 253 bininin tercih yaptığını ancak 185 bin 357 öğrencinin Özel okullara yerleştirildiğini açıkladı. Yerleşen öğrencilerden de 168 bin 310’u kayıt işlemlerini tamamladı.

AYRIMCILIK YAPILDI

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 250 bin öğrenciye vereceği özel okul teşviki, skandal ayrımcılıklarla gündeme gelmişti. Uluslararası olimpiyatlarda Türkiye’yi başarıyla temsil edip altınlarla dönen birçok okul ayrımcılık yapılarak teşvik listesinden çıkartıldı. Bazı okullar tüm ölçüleri taşımasına rağmen listeden son anda silindi.

TEK OKUL VARDI O DA OLMADI

Siirt’te 190 öğrenci teşvik almaya hak kazandı ancak şehirdeki tek özel okul listeye dahil edilmedi. Yine İzmir, Konya, Kayseri, Gümüşhane ve Tunceli gibi illerdeki bazı okullar da teşvikten yararlanamadı. Veliler yapılan ayrımcılığa ve hukuksuzluğa tepki gösterdi, haklarını arayacaklarını dile getirdi.