PKK'lıların kaldığı koğuşta korkunç olay !

PKK'lıların kaldığı koğuşta korkunç olay !

İzmir'deki bir cezaevinde PKK'lıların kaldığı koğuşta, bir mahkum diğerinin üzerine kaynar su döktü.

İzmir’in Aliağa İlçesi’ndeki 4 No'lu T Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nda bölücü terör örgütü PKK üyesi olduğu suçlamasıyla tutuklu bulunan Y.D., iddiaya göre ailesinin gönderdiği paraya el koyup açlık grevine girmesi için baskı yaptığını öne sürdüğü aynı suçtan yatan koğuş arkadaşı B.Ö.’nün üzerine kaynar su döktü.

Ambulansla hastaneye kaldırılan B.Ö. tedaviye alındı, Y.D.’nin ise koğuşu değiştirildi.

Gürültüyü fark edip koğuşa gelen infaz koruma memurları, diğer tutuklular tarafından darp edilen Y.D.’yi kurtarıp bir başka koğuşa aldı.

Ağır yaralanan ve vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar oluşan B.Ö. ise ambulanslaİzmir’deki Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Buradaki ilk müdahalenin ardından B.Ö., İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Y.D.’nin ilk ifadesinde, koğuşta ’komün hayatı’ yaşadıklarını, açlık grevine girmesi için baskı gördüğünü, koğuştaki diğer kişilerin kız kardeşi hakkında küfürlü konuştuğunu ve artık terör örgütü üyesi olmadığını, baskılara dayanamadığını söylediği öğrenildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğü bildirildi.