PKK’nın Zap sorumlusu öldürüldü

PKK’nın Zap sorumlusu öldürüldü
Güncelleme:

Eli kanlı bölücü terör örgütü PKK’nın Zap bölge sorumlusu İran uyruklu Mizgin Rojhilat kod adlı Helima Efendak Pençe Kilit harekatında öldürüldü.

Irak'ın kuzeyinde sürdürülen Pençe Kilit harekatında Zap Vadisi içindeki Kurojahro bölgesindeki bir yer altı tünelinde kıstırılarak öldürülen 8 teröristten birinin Zap bölge sorumlusu Helima Efendak olduğu belirlendi.

15 yıldan beri terör örgütünün dağ kadrosunda faaliyet yürüten Efendak, 2015-2019 yıllarında Siirt-Şırnak-Hakkari kırsalını içine alan sözde Botan-Behdinan saha yönetimi hareketli takım içinde sorumlu düzeyde terörist faaliyetlerde bulunuyordu.

21 Ağustos 2019 günü Cudi Dağı Kösreli kesiminde Ayhan Yanık, Mehmet Uçar, Muhammet Ferdi Güntekin adlı üç uzman çavuşun şehit olduğu hain saldırıdan sonra terörist Helima Efendak, yoğun operasyonlar nedeniyle Irak'ın kuzeyine kaçmış ve bu tarihten sonra da Zap bölge sorumlusu olduğu tespit edilmişti.

Efendak’ın  kadın teröristlere intihar saldırıları düzenlemek için canlı bomba eğitimi de verdiği yakalanan ve teslim olan teröristlerin teşhis ve ifadeleriyle tespit edildi.

 

Sözcü