Abdullah Gül'den bir açıklama daha: Polemik istemiyorum

Abdullah Gül'den bir açıklama daha: Polemik istemiyorum
Güncelleme:

Abdullah Gül, kendisine yönelik eleştirilere ilişkin ''Arkadaşlarla polemiğe girmek istemiyorum'' dedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cuma namazı çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isim vermeden eleştirdiği Gül, "Bu konularla ilgili polemiğe girmek yakışmaz. Onun için polemiğe girmiyorum arkadaşlarla" dedi. Gül, Olağanüstü Hal (OHAL) kararı için "Umarım son kez uzatılır" ifadesini kullandı.

Abdullah Gül, gazetecilerin "Kırgın mısınız?" sorusuna ise yanıt vermedi.

AYM'NİN TUTUKLU GAZETECİLERLE İLGİLİ KARARI

Gül, Anayasa Mahkemesi'nin gazeteciler Mehmet Altan ve Şahin Alpay için verdiği karar hakkında da şöyle konuştu: "Olağanüstü bir dönem yaşadı Türkiye bunların kontrol edilmesi için gerekliydi ama artık normalleşmesi herkes için büyük bir ümit olur kanaatindeyim. Olağanüstü bir dönem yaşadı Türkiye bunların kontrol edilmesi için gerekliydi ama artık normalleşmesi herkes için büyük bir ümit olur kanaatindeyim.

OHAL

Gül, OHAL’in altıncı kez uzatılmasıyla ilgili olarak, "OHAL'in son defa Meclis'e sevk edildiği kanaatindeyim. İnşallah son kez uzatılır. Tekrar reformcu bir Türkiye olduğunu göstermesi, ekonomi, dış ilişkiler itibariyle çok doğru olacağına inanıyorum." dedi.

AK PARTİ İLE GÜL POLEMİĞİ
Sivillere yargı zırhı getiren KHK'yı eleştiren Abdullah Gül, AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedefi olmuştu. Erdoğan, "Biz bir yolda aynı dava arkadaşı değil miyiz? Nasıl oluyor da bir anda afedersiniz Bay Kemal'in kayığına biniyorsunuz" ifadelerini kullanmıştı.

Seçiniz...