AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na olay benzetme: Don Kişot !

AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na olay benzetme: Don Kişot !
Güncelleme:

AK Parti sözcüsü Mahir Ünal, "15 Temmuz'un yıldönümünde bir anma, hatırlama sembolü olarak tabii ki demokrasi nöbeti tutacağız. Bu millet 29 gün demokrasi nöbeti tuttu. Bunu da Cumhurbaşkanımızın talimatıyla başlattı ve bitirdi" dedi.

AK Parti sözcüsü Mahir Ünal'ın açıklamalarının satır başları şöyle:

Birilerinin 15 Temmuz’u itibarsızlaştırmasına müsaade etmeyeceğiz. Birilerinin, 'Sarayın 15 Temmuz'u, halkın 15 Temmuz'u' gibi ifadelerle bölünmesine izin vermeyeceğiz.

Kemal Kılıçdaroğlu ve arkadaşları 15 Temmuz'u nasıl okuyorlar anlamak mümkün değil. Biz sokakta yok edilmek istenen demokrasiyi 15 temmuz gecesi kurtardık.

15 Temmuz'un yıldönümünde de bir anma hatırlama sembolü olarak tabi ki demokrasi nöbeti tutacağız. Bu millet 29 gün demokrasi nöbeti tuttu. Bunu da Cumhurbaşkanımızın talimatıyla başlattı ve bitirdi.

Bu milletin cumhurbaşkanına sahip çıkması aslında tercihine oyuna sahip çıkmasıdır. Kemal Kılıçdaroğlu ve arkadaşları bunu anlamalıdır. Hiç kimse bir takım kelime oyunları içine girmesin.

Biz Gezi’de bir şey yaşadık. Gezi’de on binlerce insan evet sokağa çıktı. On binlerce insanın sokağa çıkması üzerinden CHP meşru hükümetin meşruiyetini tartışmaya açtı.

Sandıkta seçilmiş meşru hükümet sokak hareketleri üzerinden meşruiyeti gündeme getirilmez. Bugün 10 bin kişiyle yürüyen CHP 20 milyon oy almış hükümetin meşruiyetini tartışmaya açıyor. Burada bir Don Kişot sendromu vardır. Yel değirmenlerini canavar zanneden bir kafayla karşı karşıyayız. Bu tartışmayı bir daha açılmamak üzere kapatıyoruz.

Seçiniz...