AK Parti'nin anketinde dikkat çeken İmamoğlu ayrıntısı

AK Parti'nin anketinde dikkat çeken İmamoğlu ayrıntısı
Güncelleme:

Gazeteci Fatih Altaylı, Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler için AK Parti'nin yaptırdığı tüm yerel seçim anketlerinde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun birinci çıktığını yazdı.

Fatih Altaylı, YouTube kanalındaki programında 2024 Mahalli Seçimleri için yaptığı değerlendirmede, AKP’nin yaptığı araştırmalarda İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun önde olduğunu ve AKP’nin, yerel seçimde İstanbul’u kaybedeceğini söyledi.

Fatih Altaylı’nın değerlendirmesi şöyle:

"Meral Akşener’in “Yerel seçimlerde 81 ilde kendi adayımızı çıkaracağız” cümlesi zannederim en çok AK Parti Genel Başkanı’nı heyecanlandırmıştır.

Çünkü parti genel başkanı olarak şu anda Tayyip Erdoğan’ın en büyük sorunu ve kafasındaki en önemli konu, yerel seçimlerde İstanbul’u kazanmak.

Benden duymuş olmayın ama iktidar partisinin yaptırdığı hemen hemen tüm anketlerde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında Ekrem İmamoğlu önde görünüyor. Kiminde 1, kiminde 2, kiminde 3 puan önde.

Ak Parti’nin yaptığı tüm araştırmalarda her ne kadar troller veya bazı Ak Partili yetkililer tersini söylerse de söylesin, ben çok iyi biliyorum ki tüm araştırmalarda Ekrem İmamoğlu önde çıkıyor. Bugün seçim olsa ve kimse parmağını kıpırdatmasa, olduğu gibi, yani şu haliyle seçime gidilse Ekrem İmamoğlu bu seçimi birkaç puan farkla alıyor. Bu da Ak Parti’nin yapmış olduğu tüm araştırmalarda görülüyor. Şu anda Ak Parti, İstanbul seçimini kaybediyor”