AK Parti'nin TBMM Başkan adayı Mustafa Şentop başvurusunu yaptı

AK Parti'nin TBMM Başkan adayı Mustafa Şentop başvurusunu yaptı
Güncelleme:

AK Parti'nin Meclis Başkanı adayı TBMM Başkanvekili ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop oldu. Şentop, Meclis Başkanlığı için adaylık başvurusunu yaptı.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın Meclis Başkanlığı görevinden istifa etmesi üzerine CHP'den sonra AK Parti'nin TBMM Başkan adayı da belli oldu.

AK Parti'de Meclis Başkanlığı görevine TBMM Başkanvekili ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop aday gösterildi.

Şentop, öğleden sonra Meclis Başkanlığı için adaylık başvurusu yaptı.

Meclis Başkanlığı seçiminde MHP, AK Parti'nin adayına destek vereceğini belirtmişti. Buna göre Pazar günü yapılacak seçimde Mustafa Şentop'un yeni Meclis Başkanı olması bekleniyor.

CHP'NİN ADAYI ENGİN ALTAY

CHP'de ise Grup Başkanvekili Engin Altay'ın Meclis Başkanı adayı olacağı açıklanmıştı.

SEÇİM PAZAR GÜNÜ

Adaylık başvuru süresi Cumartesi günü bittikten sonra, Genel Kurul 24 Şubat’ta toplanacak. Planlanan takvime göre, 24 Şubat Pazar günü yeni Meclis Başkanı seçilecek.

MUSTAFA ŞENTOP KİMDİR ?

AK Parti'nin Meclis Başkanı adayı Mustafa Şentop 6 Ağustos 1968'de Tekirdağ'da doğdu.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Yüksek Lisansını ve Doktorasını Marmara Üniversitesi’nde Kamu Hukuku alanında yaptı. 1993 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2002'de Doktor, 2005'te Doçent, 2011'de Profesör oldu. Marmara Üniversitesi dışında bir çok üniversitede lisans ve lisansüstü seviyesinde dersler verdi. Marmara Üniversitesinde çeşitli idari görevler yaptı.

Öğrencilik yıllarından itibaren çeşitli dergilerde yazarlık, yöneticilik ve editörlük yaptı. Çeşitli akademik dergilerde Yayın Kurulu Üyesi ve Editör olarak görev aldı, hakemlik yaptı. Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezinin (ESAM) İstanbul Başkanlığı görevini yürüttü. 24,25 ve 26. Dönem İstanbul Milletvekili seçildi. Anayasa Komisyonu Başkanvekilliği yaptı. 24. Dönemde Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda AK Parti'yi temsilen görev yaptı. 4. ve 5. Olağan Kongrelerde MKYK üyeliğine seçildi. Genel Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi. İyi düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Şentop, evli ve 4 çocuk babasıdır.

24 Haziran 2018 Genel Seçimleri AK Parti 27. Dönem Milletvekili Adayıdır.

Seçiniz...