Altan Tan'dan AK Partili o isme bomba yanıt !

Altan Tan'dan AK Partili o isme bomba yanıt !

HDP'li Altan Tan, AK Partili Naci Bostancı'nın "HDP'de ayrışma olabilir" açıklamasına cevap verdi. Tan, 'AKP eski Türkiye yolunda giderse dağılacak' dedi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı’nın HDP ile ilgili sözlerine esprili bir şekilde yanıt verdi.

AK Partili Bostancı'nın "Geleceğe doğru baktığımda HDP'nin içinde daha solda bir siyasal hareketle, etnik kimliğin bayraktarlığını yaptığı bir hareketin ayrışabileceğini söylemek mümkün." açıklamasına karşılık Altan Tan “Önce bir AKP’ye dikkat etsin. AKP eski Türkiye yolunda giderse dağılacak” cevabını verdi.

"AKP EĞER BU YOLDA GİDERSE..."

"Bostancı, önce bir AKP'ye dikkat etsin" diyen Tan, konuşmasının devamında“Sayın Bostancı’ya bir espriyle cevap vermek istiyorum.  AKP bölünüp dağılırsa; lastik bir tarafa gidecek rot balans bir tarafa gidecek. Ona dikkat etsin. Çünkü AKP de eğer bu yolda giderse, eski Türkiye yolunda giderse, reformalara, demokratikleşmeye, 2002 ruhuna ve Turgut Özal’ın dönemindeki paradigmasına dönemezse AKP dağılacak.” dedi.

Altan Tan'ın konuşmasından satırbaşları:

"BUNLAR NİYE YAN YANA GELDİLER?"

Bize gelince tabi niye böyle bir yorumda bulundu onu da bilmiyorum, ama bizim içimizde tabiki çok farklı ideolojilerden, çok farklı dinlerden, mezheplerden, sınıflardan arkadaşlarımız var. Peki bunlar niye yan yana geldiler? Bunlar yeni bir Türkiye, demokratikleşme, herkesin hakkını hukukunu alma noktasında yan yana geldiler.

"HİÇBİR SORUN ÇIKMAZ"

Eğer bu uyum içinde giderse tabi ki hiçbir sorun çıkmaz. Ama uyumsuzluk olursa, yani farazilik üzerinden, ‘bu böyle yaparsa, sosyalistler böyle yaparsa, dindarlar böyle yaparsa, öbürleri şöyle yaparsa şöyle olur’ gibi faraziyeler bugün için çok erken ve gereksiz de. Çünkü böyle bir şey de yok henüz. Ama biz bunu düzenli uyumlu bir şekilde götürmek zorundayız. Oy aldığımız kitlenin beklentilerine isteklerine cevap vermek zorundayız. Sayın Bostancı bunu niye durup dururken söyledi bilmiyorum ortada fol yok yumurta yok. Ben de bir karşı espriyle cevap vereyim: Valla kendine mukayyet olsun da AKP dağılmasın.

AK PARTİLİ NACİ BOSTANCI NE DEMİŞTİ?

AK Parti Grup Başkan Vekili Prof.Dr. Naci Bostancı, HDP'nin Cumhurbaşkanlığı seçiminde 'Türkiyelileşmek' istediğini ancak Kobani olayından sonra etnik kimliğin siyasal hareketine dönüştüğünü belirtti.

Bostancı, HDP hakkında "HDP, Cumhurbaşkanlığı seçiminden bu yana Türkiyelileşmek istediği mesajını veriyor. Öte yandan özellikle marjinal grupları kendi çatısı altına toplamak istiyor. Bunu yaparken diğer yandan da Syriza'ya benzer popüler bir reddiye cephesi olarak solda da esaslı bir duruş sahibi olmak istiyor. Bütün bu farklılıkları bir siyasal yapının çatısı altında nasıl toparlayacak ben de merakla bekliyorum doğrusu.

Çünkü bunlar aynı zamanda içinde uzlaşmaz çelişkiler barındıran unsurlar. Belki güçlü bir siyasi yapıya muhalefet ederken işe yarayabilir ama iş yapıp etmeye geldiğinde çatlamaların olacağı bir toparlama gibi görülüyor. Geleceğe doğru baktığımda HDP'nin içinde daha solda bir siyasal hareketle, etnik kimliğin bayraktarlığını yaptığı bir hareketin ayrışabileceğini söylemek mümkün. Erken bir kehanet gibi görülebilir ama şartlar bunu hazırlıyor gibi görünüyor." demişti.